S termostatickými hlavicemi a termostaty Somfy je možné snížit náklady na vytápění o desítky procent již tuto zimu.

Termostat Somfy

Je známo, že nejsnadněji ušetříme za tu energii, kterou nespotřebujeme. Nemusí to však znamenat, že při současných vysokých cenách elektřiny a plynu musíme mrznout. Chytřejší je topit ve správnou chvíli na příjemnou teplotu v té místnosti, kde to právě potřebujeme. A stejně chytré je v době naší nepřítomnosti nechat místnosti vychladnout pouze natolik, aby se na jejich opětovné vyhřátí na požadovanou teplotu spotřebovalo co nejméně energie. S chytrými pomocníky můžeme ke spolupráci na úsporách přizvat třeba stínicí prvky i samotné počasí.

Termostatická hlavice Somfy io

Termostatické hlavice Somfy io

Tyto hlavice umožní regulovat teplotu individuálně v každé místnosti manuálním nastavením teploty. Již toto opatření se významně projeví na snížení nákladů. Mnohem účinnějšími pomocníky se hlavice stanou zapojením do systému TaHoma, kdy je budete moci ovládat odkudkoli, s pomocí čidel reagovat na aktuální počasí. Nastavením denního a týdenního režimu si zajistíte pohodlný komfort a navíc se tyto inteligentní hlavice samy z provozu domácnosti naučí, jak co nejúsporněji řídit vytápění, například v jakém předstihu začít vytápět, aby dosáhly požadované teploty v pravý čas a naopak, kdy vytápění včas ukončit. A kdybyste zapomněli, že při větrání je třeba vypnout topení, dokáží to rozpoznat a udělají to za vás.

Termostatické hlavice jsou vhodným řešením jak pro rodinné domy, tak byty s individuálním i dálkovým vytápěním.

Termostat Somfy - aplikace

Termostaty Somfy

Obvyklým řešením regulace vytápění v domácnostech je centrální termostat. Jeho nevýhodou je, že řídí teplotu v domě či bytě podle teploty v referenční místnosti. Tou je obvykle obývací pokoj, často propojený s kuchyní. Pak se zde generuje teplo z vaření i pobytu osob, na což termostat reaguje vypnutím. Ovšem i v jiných místnostech, a pak je třeba v dětském pokoji příliš chladno. Termostaty jsou proto vhodné zejména tam, kde vytápěcí systém umožňuje regulaci jednotlivých místností – elektrické podlahové či teplovodní zónové vytápení.

Přesto může výměna starého termostatu za chytrý termostat Somfy i v běžných nezónových systémech snížit spotřebu tepla na vytápění o 20 – 30 %. Chytrý termostat  totiž dokáže optimalizovat průběh vytápění podle chodu vaší domácnosti, vezme v úvahu i místní klimatické podmínky. Úspory přinese i využití funkce geolokace, kdy se automaticky zahájí vytápění, když se blížíte domů a naopak. Nechybí ani funkce detekce otevřeného okna.

Somfy TaHoma Switch

Termostaty Somfy jsou k dispozici v drátové i bezdrátové verzi, lze je ovládat prostřednictvím mobilní aplikace pro android a iOS. Pro zapojení do inteligentního systému řízení domácnosti TaHoma jsou určeny termostaty Somfy io, opět drátové i bezdrátové. Výhodou všech je snadná instalace, výměnu starého termostatu za chytrý zvládnete snadno sami. Pro výběr vhodného pomůže tento konfigurátor.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem