Stavíte nebo rekonstruujete dům či byt a chystáte se pořídit nová plastová okna? Nevíte, na co si dát pozor při jejich výběru a jak se zorientovat v množství akčních slev?

Nabízíme Vám 4 ověřené rady, podle kterých pořídíte levná okna a zároveň nebudete zbytečně v budoucnu utrácet za nečekané náklady například na servis nebo výměnu některých prvků.

Rada č. 1

Nenechte se zlákat ceníkovou cenou, která bývá jen orientační, využijte elektronickou poptávku

Pobočka Světa oken v Trutnově realizovala zakázku na výměnu plastových oken ve Špindlerově Mlýně.Základní představu o ceně oken lze zjistit z ceníků, které májí výrobci často uveřejněny na webových stránkách. Takovýto ceník bývá pouze orientační a obsahuje jen několik málo typů oken v základním provedení. Cena bývá uvedena bez DPH, dopravy a montáže a měla by sloužit opravdu jen pro získání hrubé představy, v jakých cenových relacích se budeme pohybovat. Navíc tato ceníková okna nemusí splňovat Vaše požadavky na rozměry, barvu či počet komor a finální ceny se tak mohou výrazně lišit.

Vhodnějším řešením, jak zjistit cenu oken, je využít nezávaznou kalkulaci vyplněním elektronické poptávky, kterou má většina dodavatelů na svých webových stránkách. Zde už je vypočítána výsledná cena s daní, montáží a dopravou a často bývá zohledněno i poptávané množství oken, můžete tak získat i velmi výhodné slevy.

Rada č. 2

Vyberte okna tak, aby splnila Vaše požadavky na funkčnost a vzhled

Aby se Vám investice do plastových oken zúročila, je potřeba zvážit při jejich výběru požadavky, které na okna máme.

Cena oken se nicméně právě liší dle typu provedení, počtu komor, kvality kování, rozměrů a dalšího příslušenství (např. stínící technika, parapety, bezpečnostní prvky atd.) a často mohou levná okna pokulhávat například ve schopnosti tepelně izolovat, chránit dům z pohledu bezpečnosti nebo mohou být pouze v barevném provedení, které nemusí ladit s dalšími prvky Vašeho bytu či domu.

Vybírejte tedy taková okna, která budou plnit Vaše požadavky na jejich funkčnost a vzhled.

Rada č. 3

Dbejte na to, aby zvolená okna byla i okna bezpečná

Více než 80% zlodějů si pro vloupání vybírá nezabezpečená okna nebo terasové dveře.

U levných oken bývají často použita obyčejná kování, která sice zajišťují všechny běžné funkce okna (otevírání, ventilaci a uzavírání okna), nicméně taková kování bývají bez vedlejších bezpečnostních prvků a jsou tak slabým místem celého okna. Zloději tak mohou okna velmi jednoduše a tiše vypáčit nebo rovnou odvrtat pomocí obyčejné vrtačky a zahnutého drátku. Okna s takovýmto „nebezpečným“ kováním se Vám mohou v případě krádeže pořádně prodražit.

Vybírejte tedy okna s pasivními bezpečnostními prvky, které zloděje odradí nebo alespoň sníží jejich šanci na úspěšné vloupání.

Rada č. 4

Vybírejte okna pouze u ověřeného výrobce plastových oken

Výrazná a dlouhodobá investice do nových plastových oken se Vám vyplatí, v případě že s nimi budete 100% spokojeni. Vybírejte proto okna u ověřeného českého výrobce s dlouholetou tradicí, jež používá kvalitní profily a kování, zaměstnává kvalifikované pracovníky, ručí za odvedenou práci nejen v záruční době a má za sebou velké množství realizovaných projektů a spokojených zákazníků. Ověřená firma Vám při vypracování nabídky předloží finální cenu celé zakázky, která se nebude později už zvyšovat nějakými nečekanými vícepracemi nebo náklady na následné opravy a výměny. Náklady na pořízení nových oken také ušetříte, pokud má firma pobočku ve Vašem okolí.

Před samotným nákupem nových plastových oken je dobré se řídit cenou plastových oken, jen je nutné přihlédnout k tomu, zda jsou kromě atraktivní ceny splněny i další podmínky. Pokud budete následovat naše 4 rady, pořídíte okna levná, bezpečná a odpovídající Vašim požadavkům na funkčnost i vzhled. Nejlepší a zároveň levná okna pořídíte a od ověřené firmy z Vašeho okolí, která bude garantovat kvalitu oken, kvalitu jejich instalace a záručního i pozáručního servisu. Takto také omezíte možnost nečekaných (skrytých) budoucích nákladů, které dokáží Vaše okna pořádně prodražit.

Svět oken s.r.o. je tradiční český výrobce plastových oken, dveří, garážových vrat a stínící techniky s dlouholetou tradicí od roku 1999. Firma má za sebou tisíce úspěšných realizací a spokojených zákazníků a naleznete nás ve 48 pobočkách po celé ČR. Nabízíme jedny z nejlepších cen na trhu, využijte nezávazné kalkulace Světa oken zdarma.

Svět okenKontakt

www.svet-oken.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem