Přemýšlíte, z čeho postavíte svůj dům v roce 2020? Cihla představuje tradiční materiál, ale co když ji doplníte o minerální vatu? Díky kombinaci přírodních materiálů a moderní technologie vznikne vyspělý stavební materiál splňující podmínky tzv. standardu NZEB, tedy s téměř nulovou spotřebou energie.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Minerální vata ukrytá uvnitř broušených cihel Porotherm T Profi se vyrábí roztavením vhodných hornin. Neobsahuje žádné toxické ani zdraví škodlivé látky. Proti navlhnutí je vata chráněna hydrofobizací, je tedy nenasákavá a zároveň nepohlcuje žádnou vzdušnou vlhkost.

Cihly Porotherm T Profi nevyžadují dodatečné zateplení (Zdroj: Wienerberger)

Jednoduché zdění

Zdění jednovrstvých obvodových stěn z cihel Porotherm je velmi jednoduché a rychlé, při použití tenkovrstvé malty nebo lepidla Dryfix.extra je rychlost zdění až o 50 % vyšší než u nebroušených cihel. Tento způsob výstavby je použitelný i v zimním období. Jednovrstvé zdivo z cihel Porotherm T Profi se vyznačuje takovými tepelněizolačními vlastnostmi, že další dodatečný izolant není potřeba, a to i pro stavbu pasivního domu.

Stavte výhodně se slevou 26 %

V rámci projektu Stavte výhodně máte nyní možnost nakoupit cihly Porotherm T Profi se slevou 26 %. Slevu uplatníte i na další výrobky společnosti Wienerberger: Porotherm Profi / Profi Dryfix (sleva 28 %), Porotherm EKO+ Profi / EKO+ Profi Dryfix (sleva 28 %), Porotherm strop (sleva 30 %). Stáhněte si slevový poukaz zdarma.

Cihly Porotherm T Profi vynikají tepelněizolačními vlastnostmi (Zdroj: Wienerberger)

Postavte si ekonomický dům

Cihelné bloky Porotherm pro jednovrstvé zdivo jsou velmi energeticky úsporné díky svým vynikajícím tepelněizolačním vlastnostem. Zabraňují častým výkyvům teplot, a to i bez dodatečné tepelné izolace fasády nebo klimatizačních a větracích systémů. Výrazně snižují spotřebu energie na vytápění nebo chlazení. 

Budovy s téměř nulovou spotřebou energie

Tyto cihelné bloky jsou vhodné pro nízkoenergetické a pasivní domy, ale také pro budovy s téměř nulovou spotřebou energie. Hodnoty součinitele prostupu tepla se pohybují podle tloušťky použitého zdiva v rozmezí U = 0,19 – 0,23 W/m2K. U cihel Porotherm T Profi došlo také k navýšení únosnosti zdiva o cca 10 % při zdění na maltu pro tenké spáry a o 50 % při použití lepidla pro zdění Porotherm Dryfix.extra. Více informací o stavbách z cihlového zdiva naleznete na Wienerberger.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem