Dnešní trh je přesycený nabídkou oken nejrůznějších výrobců a dodavatelů. Mezi sebou soutěží firmy zvučných jmen s tisícovkou těch malých. Aby to bylo složitější, derou se na český trh dodavatelé z Polska. Ti míchají kartami ještě více. Výsledkem je pak zmatený spotřebitel, který má ve svém e-mailu desítky nabídek s různými super cenami, neodolatelnými akcemi a závratnými slevami. Zcela logicky si pak klademe otázku, jak ve změti technických informací a astronomických slev poznat skutečně spolehlivého dodavatele, který za odpovídající cenu dodá odpovídající výrobek a správně jej namontuje?

Nejčastější chybou při výběru vhodného dodavatele je orientace spotřebitele na co nejnižší cenu. Sleva může být pochopitelně jednou z výhod nabídky, ale je důležité zvážit, zda je sleva opravdu reálná či uměle vytvořená – např. o slevě -66% můžeme při zdravém rozumu spíše pochybovat než jí věřit.

Nízká cena není výhrou

Mnohem důležitější než nejnižší cena je přístup k zákazníkovi, který se většinou pozná podle úrovně poskytovaných služeb. Koupě nových oken už dávno není pouze o výrobku. Mnoho lidí si tento fakt vůbec neuvědomuje a stále se zabývá – když ne pouze cenou – technickými detaily, které se z konkurenčního pohledu až tak moc neliší. V očích spotřebitelů jsou tedy nejdůležitější počty komor, teplé rámečky a ještě více skel. Jak ale bude nové okno zabudované, tím se mnozí vůbec nezabývají. Mnohdy tuto část neřeší ani sami dodavatelé. Okno pak namontují jen s použitím montážní pěny.

Jedním z rysů kvalitního výrobce oken je, že nabízí, vedle okna samotného, také kvalitní montáž. Tuto montáž zákazníkovi vysvětlí a sdělí mu, v čem je pro něj přínosná. Tímto přístupem je jasné, že pro dodavatele okna je důležitá kvalita celé zakázky, která se obvykle projevuje až po několika letech.

Jaká montáž takový dodavatelZkušení výrobci oken velmi dobře ví, jaké jsou trendy v moderní montáži, a co říkají technické normy. Plastové, dřevěné nebo hliníkové okno je technologicky vyspělý výrobek, který vyžaduje poněkud jiné zabudování, než jak tomu bylo počátkem devadesátých let. Tehdy se používaly různé provazce a začínalo se poprvé pěnit. Posledně jmenovaná technika se v neměnném stavu používá dodnes, ačkoliv uplynulo bezmála osmnáct let a vyvinuly se mnohem dokonalejší technologie.

Každý spotřebitel, který si pořídí okno od kvalitního výrobce, by měl být svědkem jedné z těchto instalačních technik:

Montáž okna v rekonstruovaném objektu

Protože ve starším objektu musí být vyjmuté staré okno, nikdo nedokáže předpovědět kvalitu ostění. Z tohoto důvodu se při montáži použije montážní pěna, která slouží jako tepelná izolace, v kombinaci s membránovými fóliemi, jež budou aplikované zvenku i zevnitř po celém obvodu okenního rámu. Poté se okno zapraví do fasády. Díky celému těsnicímu systému se uživatel nemusí bát zatékání deště, chladných rohů u okenního rámu a tvorby plísní.

Montáž okna v novostavbě

V novostavbě je situace násobně jednodušší. Díky přesným stavebním prvkům je ostění ideálně rovné a tudíž předchozí způsob může být plně nahrazený impregnovanou kompresní páskou. Ta, v jednom produktu, tvoří tepelnou izolaci, parotěsnou zábranu z interiéru a vodotěsnou zábranu z exteriéru. Opět, u takto namontovaného okna se nemusíte bát zmíněných nežádoucích jevů.

Oba popsané způsoby zajišťují přirozené spojení okna s domem. Okno se tím stává nedílnou součástí stavby, čímž se předchází rizikům zatékání a vzniku plísní.

TremcoKontakt

Tremco-illbruck s.r.o.
Slezská 2526/113
130 00 Praha 3
www.montazokna.cz
www.facebook.com/tremcoillbruck.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem