Společnost Panasonic Heating & Cooling Solutions představila novou generaci svých vnitřních jednotek PACi NX: adaptivní kanálovou jednotku (PF3) a čtyřcestnou 90x90 kazetovou jednotku (PU3).

Nové vnitřní jednotky využívají ekologické chladivo R32 a nabízejí vynikající výkon a účinnost, SEER/SCOP až A+++ při vytápění i chlazení. Nové jednotky jsou navíc kompatibilní se stávající řadou PACi Elite (výkon 3,6–14 kW) a PACi Standard (výkon 6–14 kW).  Svými parametry jsou nové jednotky vhodné především do obchodních, administrativních a průmyslových objektů.

Zvýšená kvalita vzduchu s technologií nanoe X

Jednotky standardně zahrnují technologii nanoe X. Tato pokročilá technologie využívá hydroxylové radikály (OH), které inhibují růst určitých znečišťujících látek, jako jsou alergeny, bakterie, viry, plísně nebo pachy. Tento přirozený proces založený na využití molekul vody přináší řadu výhod pro komerční prostory. Například pomáhá snižovat nepříjemné pachy, které se mohou vyskytnout v kancelářích a restauracích z nábytku, koberců i záclon, nebo zabraňuje množení virů a plísní.

Flexibilní kanálová jednotka

Společnost Panasonic přepracovala svoji kanálovou jednotku tak, aby umožňovala horizontální i vertikální instalaci. Nejnovější model má vylepšený design sdílené vany na kondenzát, menší rozměry a nižší hmotnost, díky čemuž je dobře přizpůsoben pro instalace v omezeném prostoru. S výškou pouhých 25 cm a statickým tlakem až 150 Pa umožňuje také flexibilní a diskrétní instalaci dále od místnosti.

Kromě toho má nový model velmi tichý chod s hlučností pouhých 22 dB(A) díky vylepšené konstrukci opláštění, které přispívá k plynulejšímu proudění vzduchu (ve srovnání s konvenčními modely Panasonic).

Komerční jednotky PACi NX nabízí skvělou účinnost při chlazení i vytápění a zvýšenou kvalitu vzduchu¨(zdroj: Panasonic)

Vynikající výkon čtyřcestné kazetové jednotky

Nová čtyřcestná kazetová jednotka 90x90 kombinuje vynikající energetickou účinnost s optimálním komfortem. Jednotka má mimořádně tichý provoz s hladinou hluku od pouhých 27 dB(A), umožňuje rychlou a snadnou instalaci do podhledu a je vybavena vestavěným čerpadlem kondenzátu.

Jednotka je také dodávána s volitelným inteligentním senzorem Econavi, který detekuje lidskou přítomnost v místnosti i teplotu podlahy, což přispívá ke snížení spotřeby energie optimalizací provozu klimatizace. Jednotka má rovněž inteligentní cirkulační režim, který se aktivuje, když je místnost prázdná. Navíc rovnoměrně distribuuje vzduch a minimalizuje nerovnoměrnost teploty vzduchu při režimu vytápění i chlazení. Kromě toho Econavi zahrnuje i snímač vlhkosti, který řídí vlhkost v jakémkoli prostředí.

Integrace IoT s ovladačem CONEX

Nové jednotky PACi NX jsou kompatibilní s Panasonic CONEX – novým dálkovým ovladačem s funkcemi IoT (Internet věcí), který nabízí řešení nové generace pro komerční klimatizace Panasonic. Díky ovladači CONEX jsou uživatelům prostřednictvím smartphonu nebo tabletu k dispozici detailní provozní nastavení, nastavení údržby a servisní služby. Ovladač má intuitivní ovládání, vyznačuje se stylovým designem a umožňuje snadnou údržbu zařízení pomocí servisní aplikace.

Pro vice informací o Panasonic řešeních navštivte stránky www.aircon.panasonic.eu.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem