Přinášíme rozhovor s majitelkou dřevostavby Atrium v Plzni.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Proč jste si vybrali dřevostavbu?

Primárně nás zaujala hlavně rychlost výstavby, rozhodně jsme nechtěli stavět dva roky cihlovou klasiku. Dalším zásadním faktorem byla provozní úspornost dřevostavby, především nízká energetická náročnost. Pak jsme zjišťovali podrobnosti a procházeli různé typy dřevostaveb, dokonce jsme navštívili i veletrh v Praze. Celkově nám koncepce dřevostavby dávala smysl a žádný rozumný argument proti jsme vlastně nenašli.

Dřevostavba Atrium v Plzni (Zdroj: Atrium)

Vybírali jste si mezi typovými a individuálními projekty rodinných domů?

Představovali jsme si typový dům, který bychom mohli přizpůsobit našim představám. Na kompletní individuální návrhy jsme se také informovali, ale nabyli jsme dojmu, že by vyšel relativně draho a návrh i realizace by trvaly rozhodně déle.

Navíc vzhledem k finančním, prostorovým (velikost a tvar pozemku) a legislativním omezením (maximálně jedno podlaží + podkroví) jsme byli částečně limitováni. Nicméně jsme měli konkrétní představy a specifické požadavky, podle kterých jsme vyhledávali typové projekty, které už by stačilo jen lehce přizpůsobit.

Co rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Dlouhodobá zkušenost firmy s technologií dřevostaveb, regionální firma s rodinnou tradicí, vysoká úroveň servisu a bezproblémová komunikace. Od začátku trpělivě odpovídali na naše dotazy, proč a jak se daný konstrukční prvek používá (do detailů jsme dokonce studovali skladbu stěn od různých výrobců). Velmi nám pomohla i návštěva vzorového domu v Plzni, kde jsme si mohli dřevostavbu prohlédnout a konstatovat, že celý systém konstrukce je prověřený a funkční.

Dřevostavba Atrium v Plzni (Zdroj: Atrium)

Jak naplnil dům vaše očekávání?

Dům naše očekávání naplnil. Pokud pomineme vnitřní uspořádání, které jsme tak prostě chtěli, tak máme jen málo výhrad přímo k domu a většina jich jde na vrub toho, že jsme nebyli schopni vše dopředu promyslet, například usazení domu do terénu, návaznost na plánovanou terasu a podobně. To jsme pak museli řešit postupně.

V průběhu stavby jsme byli maximálně spokojeni – jak s kvalitou, tak se spolehlivostí a pohodovostí všech, kteří se na stavbě podíleli. Ceníme si i toho, že si většinou byli schopni sami poradit i za ne úplně ideálních podmínek na stavbě.

Změnili byste nyní něco na svém domě?

Pokud bychom pracovali se stejným rozpočtem, tak pravděpodobně ne. Postrádáme jen větší skladovací prostor uvnitř domu a možná bychom zvažovali ještě lepší akustickou izolaci mezi některými místnostmi.

Petra K., Plzeň

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem