Masivní střecha Ytong Komfort nejen že udrží teplotu i v tropických vedrech, ale také díky ní  vyhovíte zpřísňujícím se požadavkům na snížení energetického standardu budov.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Nové, přísnější požadavky na snížení energetické náročnosti stanovují v energetických průkazech budov také teplo potřebné k chlazení objektu.

Těžká masivní střecha zabraňuje únikům tepla, a zároveň chrání podkroví proti přehřívání. U střech je důležitým parametrem tzv. fázový posun. To je čas, za který se střešní konstrukce prohřeje. Čím je konstrukce lehčí, tím rychleji a naopak. U dřevěných krovů to bývá cca 4 hodiny. Znamená to, že v letní sezóně se dřevěný krov rychle prohřeje a v podvečer je v podkroví k nevydržení. U střechy Ytong Komfort je fázový posun cca 13 hodin. Čili teplo, které působí na střechu, nestihne proniknout do obytného prostoru dřív, než sluníčko zapadne. Další výhodou, související s hmotností střechy, je ochrana proti hluku. Těžké konstrukce utlumí větší hluk než ty lehké. Přidanou hodnotou je nehořlavost konstrukce.

Masivní střecha Ytong Komfort nejen že udrží teplotu i v tropických vedrech, ale také díky ní  vyhovíte zpřísňujícím se požadavkům na snížení energetického standardu budov. (Zdroj: Xella)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem