Léto je v plném proudu. Ti, kteří odpočívají na dovolené, si užívají slunečného počasí, ale mnoho lidí zůstává v uzavřených prostorech. Sluneční teplo je pro interiéry neúprosné a velmi je nahřívá, zejména přes prosklené plochy. Proto instinktivně hledáme způsob k ochlazení. Nejlepší ochranou proti horku jsou vnější doplňky (markýza, roleta). Obzvláště důležité je používání vnějších doplňků v místnostech, které jsou silně vystavovány slunečnímu záření z jižní a západní strany.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Efektivní ochrana před horkem

Ideálním řešením jsou fasádní markýzy FAKRO. Markýzy se montují z vnější strany oken, a proto účinně chrání interiéry domů proti přehřátí. Ze zkoušek provedených firmou FAKRO vyplývá, že jsou až 8krát účinnější než běžně používané vnitřní rolety, které obvykle zastiňují ostré sluneční světlo. Markýzy absorbují sluneční paprsky již před zasklením a vyzařují teplo směrem ven, čímž chrání interirér proti nahřívání. To v praxi způsobuje pokles teploty uvnitř místnosti až o 10 °C.

Norma DIN 5034-1 uvádí, že: „Pokud je to možné, místnosti je nutno v letním období chránit proti nahřívání pomocí vnějších clon odrážejících teplo, umístěných před sklem."

Markýzolety pro fasádní okna VMB (Zdroj: FAKRO)

Markýzoleta pro fasádní okna VMB

Perfektní soulad barev

Markýzy VMZ lze navíc dokonale sladit s designem Vaší budovy. Vybírat můžete z mnoha typů a barev látek, kromě toho hliníkové profily markýz a markýzolet lze na přání klientů nalakovat na libovolnou barvu RAL Classic a to bez žádných dodatečných nákladů.

Druhy markýz:

Markýzy pro fasádní okna VMZ

Markýzy pro fasádní okna VMZ (Zdroj: FAKRO)Markýzy VMZ jsou určeny pro fasádní okna a lze je montovat na plastová, hliníková nebo dřevěná okna a dveře (terasové, balkonové). Markýzy jsou dostupné ve verzi s elektrickým ovládáním (VMZ Solar, VMZ Z-Wave, VMZ Electro) a v manuální verzi (VMZ). Elektrické markýzy lze integrovat do systémů pro řízení inteligentních domů.

Markýzolety pro fasádní okna VMB

Markýzolety pro fasádní okna VMB (Zdroj: FAKRO)Markýzoleta má podobné vlastnosti jako markýza, ale liší se od ní svou konstrukcí. Je vybavena speciální vyklápěcí lištou, která nad částí okna vytváří malou stříšku. Díky této konstrukci mohou být markýzolety opatřeny speciálním materiálem s velmi hustou vazbou a nízkou propustností tepla, a dokážou zajistit přísun dostatečného množství přirozeného světla do interiéru. Toto řešení rovněž umožňuje snadný přístup k parapetu a nepřekáží ve výhledu z okna.

Markýzy pro fasádní okna VML

Markýzy pro fasádní okna VML (Zdroj: FAKRO)Markýzy VML mají místo bočních vodicích lišt lanka, na kterých je uchycena lišta s materiálem. Toto řešení zvyšuje estetické vlastnosti markýzy instalované na okně (bez viditelných postranních lišt) při zachování funkce ochrany proti horku. Lankové markýzy jsou dostupné ve dvou bezdrátových verzích: VML Solar a Z-Wave; na zakázku je lze vyrobit také ve verzi Electro 230, Electro 12 a Electro Solar.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem