Stropy patří k důležitým prvkům místnosti, kde se mohou jedinečným způsobem uplatnit funkční i kreativní prvky formou podhledů. Konstrukce mohou být zavěšené nebo samonosné s jednoduchým nebo dvojitým opláštěním.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Sádrokartonové podhledy lehce zakryjí nerovností a spáry původního stropu bez nutnosti oprav.  Pomohou snížit světlou výšku místnosti, vyřešit stavební nebo prostorovou akustiku daného prostoru, nebo zvýšit požární odolnost stávajícího stropu. V meziprostoru je možné vést potřebné instalace nebo vložit minerální izolaci pro zlepšení akustických nebo tepelných parametrů. Dají se navrhnout a vytvořit nápadité designově konstrukce, jako jsou světelné rampy se zabudovaným halogenovým či LED osvětlením, různé oblouky, výškové přechody apod. Sádrokartonové stropy mají dlouhou životnost a mohou být opakovaně renovovány, aniž by ztratily své vlastnosti.

Knauf Silentboard – montáž akustický podhled (Zdroj: KNAUF)

Pro zvukovou pohodu

Stropem se šíří nejen zvuky, ale i kroky lidí nad námi a tak je častým požadavkem zlepšení zvukové izolace. Instalací sádrokartonových podhledů je možné dosáhnout výrazného zlepšení utlumení běžného i kročejového hluku. Pro maximální komfort je nutné dobře vybírat ze speciálních sádrokartonových desek s lepšími zvukově izolačními vlastnostmi, protože právě volba desky v konstrukci podhledu významně ovlivní jeho výsledné akustické vlastnosti.

Dobře izoluje již akustická deska Knauf RED Piano, výborně pak deska Knauf DIAMANT a špičkově deska Knauf SILENTBOARD. Nejúčinnějším a nejekonomičtějším řešením je použít konstrukci samonosného podhledu v kombinaci se suchou podlahou Knauf BRIO.

Knauf akustika (Zdroj: KNAUF)

Pro lepší prostorovou akustiku

Hluk z venkovního prostředí nebo od sousedů nebývá často jedinou slabinou akustiky v domácnosti. Problematická může být i špatná prostorová akustika v místnosti. Současné bydlení upřednostňuje totiž jednoduché tvary a hladké povrchy. Zvuk se od nich odráží a hluk se tak zdá hlasitější, protože příliš rezonuje. Proto je vhodné přidat materiál, který zvuk naopak pohlcuje a optimalizuje dozvuk v prostoru. Například děrované akustické desky Knauf CLEANEO.

Knauf Cleaneo (Zdroj: KNAUF)Jedinečný design těchto desek, různé tvary a shluky děrování vytváří zajímavé kreace podhledů. Další přidanou hodnotou je čištění vzduchu od škodlivých látek díky příměsi Zeolith, schopné rozkládat škodlivé látky v ovzduší interiéru (cigaretový kouř, zápach z kuchyně, formaldehydu apod.) i ve chvíli, kdy jsou zavřená okna.

Na Zesilteticho.cz najdete rychlý přehled akustických desek Knauf a jejich předností a můžete si sami vyzkoušet, jak jednotlivé typy akustických sádrokartonových desek Knauf umí regulovat nebo utlumit zvuk.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem