Správně vybrané vchodové dveře vás ochrání před nezvanými návštěvami. Zároveň mají výborné tepelněizolační vlastnosti, což se u vstupních prostor do domu může hodit.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Dvoukřídlé dveře SD 102D (Zdroj: Next)Typy dveří

Bydlíte-li v rodinném domě, vybírejte zásadně venkovní vchodové bezpečnostní dveře, nikoliv dveře do paneláků či bytových domů. Jejich vlastnosti jsou totiž rozdílné. Zatímco u bytů musíte mít dveře s protipožární ochranou a také vás asi bude zajímat zvuková izolace, která ochrání vaše soukromí a eliminuje hlučnost sousedů nebo třeba výtahu, u vchodových dveří do domu budete mimo jejich bezpečnostních parametrů nejspíš sledovat tepelně izolační vlastnosti.

Bezpečnostní prvky

Kvalitně zabezpečený dům by měl mít masivní dveře certifikované ve III. bezpečnostní třídě s vložkou a kováním alespoň ve stejné bezpečnostní třídě jako samotné dveře. Takové dveře disponují mnoha jistícími body, pevnou kostrou, oboustranným celoplošným oplechováním, zesílenou ochranou zámku i dalšími bezpečnostními prvky. Přídavné závory na stávající vchodové dveře rozhodně nedoporučujeme, pouze jimi zeslabíte konstrukci obyčejných dveří a tím paradoxně usnadníte zlodějům práci.

Vlastnosti dveří

Bezpečnostní vstupní dveře Next (Zdroj: Next)Pokud se rozhodnete investovat do kvalitních vstupních dveří, vyplatí se zvážit i další vlastnosti, které dveře nabízejí. Mohou být například také zvukotěsné, kouřotěsné, tepelně izolované, případně mohou disponovat speciálními prvky, jako jsou skryté panty, zamykání pomocí čtečky otisků prstů, digitální kukátko s Wi-Fi videotelefonem a další. Zvažte tedy, jaká investice se vám vyplatí, abyste se ve svém domově cítili bezpečně i komfortně.

Poraďte se s odborníky

Při výběru nových dveří dejte na doporučení a nechte si vypracovat nabídky od různých firem. Kvalitní bezpečnostní dveře vám budou sloužit mnoho let, proto doporučujeme pečlivě zvážit veškeré parametry, ale i poprodejní služby, jako je servis a záruka. Nákup u renomované firmy se v tomto případě určitě vyplatí.

Next.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem