Centrální vysavače Husky mají před běžnými přenosnými, robotickými a tyčovými vysavači celou řadu nesporných výhod, zdravotními aspekty počínaje a pohodlným a tichým vysáváním konče.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Nabídka domácích vysavačů nejrůznějších značek je nepřeberná, přesto není obtížné v tomto moři bílé techniky zaregistrovat jasně vyprofilovanou skupinu centrálních vysavačů. A vlastně to není až tak moc obtížné – centrální vysavače Husky totiž nabízejí to, co ostatní vysavače neumí: zdravotní pozitiva, snadnou manipulaci, extrémně dlouhou životnost a dostatečný výkon. A výkonem můžeme začít. Před dvěma roky totiž Evropská komise vydala nařízení, podle kterého příkon motoru vysavače nesmí přesáhnout 900W. Pro spotřebitele to znamená, že aby dostali prach z koberce, musí jedno místo přejet několikrát. V případě centrálních vysavačů to ale neplatí, protože z nařízení Evropské komise omezení výkonu byly vyjmuty. To znamená, že pokud chcete opravdu kvalitně vysávat a nevydřít si do koberce díru, pořiďte si centrální vysavač.

Centrální vysavače Husky mají před běžnými přenosnými, robotickými a tyčovými vysavači celou řadu nesporných výhod, zdravotními aspekty počínaje a pohodlným a tichým vysáváním konče. (Zdroj: Husky)

Jak centrální vysávání funguje?

Základem centrálního vysávání je agregát, což je v podstatě velmi kvalitní, odolný a výkonný motor s vysavačem, který je potrubními rozvody spojen s několika místnostmi v domě. Rozvodné potrubí vede do speciálních zásuvek na stěně, které jsou opatřeny odklápěcími uzávěry, takže nijak nenarušují vzhled stěn. Jakmile chcete vysávat, stačí do zásuvky připojit hadici potřebné délky a můžete se pustit do úklidu. 

Kudy vede potrubí

Agregát se nejčastěji umisťuje v garáži, ve sklepě, kotelně, v dílně či jiném technickém zázemí. Rozvodné potrubí bývá svisle vedeno mezi poschodími domu (podobně jako komín), tak, abyste z jednoho svislého svodu dosáhli napojenými hadicemi po celém obytném prostoru. Ve větších objektech je potrubí možné vést i stropními podhledy a podlahou.

Centrální vysavače Husky mají před běžnými přenosnými, robotickými a tyčovými vysavači celou řadu nesporných výhod, zdravotními aspekty počínaje a pohodlným a tichým vysáváním konče. (Zdroj: Husky)

Výhoda nejen pro alergiky

Každý by chtěl žít v čistém prostředí a to ani nemusí trpět alergií. Jenomže vyčistit obytný prostor od alergenů pomocí přenosného či robotického vysavače bohužel není technicky možné, většinou prach jen rozvíříte. A z toho plyne další markantní rozdíl mezi centrálním a přenosným vysavačem: mobilní vysavač vás nezbaví ani jemných prachových částic a roztočů, protože se po projití vysavačem vracejí netěsnostmi zpět do vysávaného prostoru, zatímco u centrálního vysávání je vysátý prach spolu se všemi patogeny a alergeny odvádí mimo obytné prostory do zásobníku, nebo je rovnou splachován do odpadu. Vysávaný vzduch je nejprve v agregátu důkladně přefiltrován a poté je vyfukován mimo dům. Již od roku 2013 se v agregátech centrálních vysavačů Husky používá tzv. permanentní filtr obsahující Silpure, což je přírodní látka s antibakteriální úpravou nové generace, která využívá stříbra k zastavení růstu bakterií a zabraňuje šíření bakterií způsobujících zápach. Filtry lze vyprat v pračce a také manipulace s nimi probíhá bez problémů. Díky tomu ani ty se stoprocentně ani ty nejmenší škodlivé částečky po vysátí nedostanou zpět do domu.

Nebojte se ceny

Lidé si často představují, že prodejní cena centrálního vysavače přesahuje jejich možnosti, ale tak tomu opravdu není. Když dáte na jednu misku vah prodejní cenu vysavače a na druhou stranu odolnost, trvanlivost, hygieničnost, výkon a hlavně vysávání bez dřiny a v pohodlí, výsledek je jednoznačný.  Kvalitní centrální vysavač Husky se zárukou 25 let, trubního rozvodu, zásuvek a instalace na klíč lze pořídit již kolem čtyřiceti tisíc korun včetně DPH. To vzhledem k celkovým nákladům na stavbu domu je pouze zlomkem v rozpočtu; navíc tuto částku není nutné investovat okamžitě. Centrální vysavač totiž lze instalovat ve dvou fázích. Nejprve si necháte nainstalovat rozvody potrubí, což vás bude stát mezi deseti až patnácti tisíci korun, podle velikosti domu, a až to vaše finanční situace dovolí, můžete systém osadit centrálním vysavačem.  

Zdroj: Marketingové sdělení, text: Josef Doležal

logo MessengerPoslat Messengerem