V minulosti jsme se z pohledu tepelného komfortu starali pouze o vytápění v zimě a na letní počasí jsme se jedině těšili. Dnes již každý pátý Evropan čelí nepříjemnému přehřívání svého interiéru v době letních veder. Majitelé střešních oken proto určitě přivítají letošní novinku značky VELUX. Lehká venkovní roleta na solární pohon zachytí až 95 % přímého slunečního záření a udrží v podkroví příjemnou teplotu.

Venkovní stínění je osvědčeným způsobem ochrany před horkem, protože na rozdíl od vnitřních žaluzií zabraňuje už zahřátí okenních skel, čímž skutečně udrží teplo venku. Doposud jsme si mohli vybrat pouze ze dvou variant venkovních stínicích doplňků na střešní okna. Venkovní roleta je robustní a nejúčinnější řešení, které izoluje tak dokonale, že i v zimě pomáhá snižovat náklady na topení. Druhou možností je venkovní markýza z průsvitné síťoviny, která také odráží sluneční záření a snižuje teplo, ale zároveň propouští dovnitř světlo a zachovává výhled z okna.

Nyní je k dispozici ještě třetí řešení spojující výhody obou – lehká venkovní roleta na solární pohon. Má podobné vlastnosti jako venkovní roleta a je stejně efektivní v boji s letním vedrem, ale cenově výhodnější a elegantnější.

Lehká venkovní roleta VELUX na solární pohon (zdroj: VELUX)

„Lehká venkovní roleta na solární pohon je ideálním kompromisem mezi venkovní roletou a markýzou. K jejím výhodám patří účinná ochrana před teplem, schopnost zatemnění, komfortní dálkové ovládání, tichý a rychlý chod a atraktivní design. Nepotřebuje přívod elektřiny a snadno ji instalujete i na starší střešní okna. V porovnání s klasickou solárně napájenou venkovní roletou navíc výrazně ušetříte,“ doporučuje novinku produktový manažer společnosti VELUX Ivo Pavlík.

Lehká venkovní roleta na solární pohon je vyrobena z pevné a nepropustné tkaniny potažené PVC a vyztužené hliníkovými lamelami, díky tomu je velmi odolná a nevyžaduje žádnou údržbu. Dokáže zatemnit interiér pro dokonalý spánek v noci i během dne, což oceníme hlavně v ložnicích a dětských pokojích. Zároveň zajistí dokonalé soukromí a utlumí hluk z deště (snížení hluku o 7 dB). Díky solárnímu pohonu má velmi pohodlné dálkové ovládání s tichým chodem a plynulým polohováním. Fotovoltaický článek je dokonale integrovaný v horním rámu a funguje na bázi denního světla, čili zcela spolehlivě za každého počasí. Pro ještě vyšší komfort a kontrolu zdravého vnitřního prostředí lze novinku zapojit do inteligentního systému VELUX ACTIVE, který automaticky ovládá střešní okna, rolety a žaluzie.

Lehká venkovní roleta VELUX na solární pohon (zdroj: VELUX)

Více informací na www.velux.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem