Při stavbě nízkoenergetického či pasivního domu je nutné věnovat velkou pozornost výběru materiálu, který na stavbu použijeme. Základem je samozřejmě kvalitní tepelněizolační zdivo z broušených cihel, kvalitní výplně okenních a dveřních otvorů a dostatečná izolace podlah i střechy, pozornost je však potřeba věnovat i dalším používaným materiálům. Jedním z nich je i malta, která se na tepelněizolačních vlastnostech stavby podílí nemalou měrou.

Vysprávky obvodového zdivaNová zakládací vysokopevnostní a vysoce tepelněizolační malta HELUZ Trend má až 8x lepší tepelněizolační vlastnosti než klasické cementové malty a ušetří teplo. Vykazuje tedy nízkou tepelnou vodivost, která bývá u ostatních běžných malt problémem, a zároveň disponuje vysokou pevností, srovnatelnou s cementovými maltami. Zhruba 2x nižší tepelná vodivost než u keramického střepu tepelněizolačních cihel také zamezuje vzniku tepelných mostů v místě vyplněných spár v obvodovém zdivu. Díky velké vydatnosti (cca 2,5x větší než je u klasických cementových směsí běžné) je navíc pro zhotovení stejného objemu malty potřeba výrazně nižší počet pytlů, což také šetří náklady.

Podmaltování překladůMalta HELUZ Trend se používá jak pro zakládání první řady obvodového zdiva z broušených cihel, tak i pro založení zdiva vyšších podlaží na stropní desce. Dále se používá pro podmaltování překladů v obvodovém zdivu, vyplnění spár, vyrovnávání nerovností a výspravy v obvodovém zdivu. Tvoří také i vhodný podklad pro vnější omítku.

Nová malta je vhodná pro ucelený systém obvodového zdiva z cihel HELUZ Family a HELUZ Family 2in1 a dokonale doplňuje zdicí systém HELUZ vhodný pro energeticky úsporné domy.

Kontakt

HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., 373 65 Dolní Bukovsko 295, tel.: 385 793 030, zákaznická linka: 800 212 213, www.heluz.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem