Střecha je korunou domu, je zdaleka viditelná a vypovídá mnoho o majiteli. Určitě pádné důvody pro to, zabývat se jejím vzhledem. Zvláště dnes, kdy tradiční česká značka Tondach přichází skutečně s převratnou novinkou, s něčím, co tu ještě nebylo, s revoluční designovou pálenou taškou V11. Ta v sobě snoubí dokonalé technické parametry, dané 140 lety zkušeností Tondach, s originálním designem špičkových návrhářů Studia F. A. Porsche.

Pálená střešní taška V11 má ambici být výrazným architektonickým prvkem staveb a bezpochyby upoutá pozornost každého. Střecha, důležitá součást venkovní architektury, získá s krytinou V11 na významu a povýší moderní vzhled celé stavby. V11 je zkrátka pálená střešní taška s moderním a čistým designem. Nejen střešní krytina, ale výrazný architektonický prvek. Nástroj, kterým může každý majitel střechy dát najevo svou osobitost.

„Nová taška Tondach V11 je důkazem, že naše firemní strategie je živá – vycházíme z historie, ale míříme do budoucnosti. Stavíme na tradiční technologii, k níž přidáváme současné technologické i designové trendy. Výsledkem je prvotřídní kvalita a výjimečný vzhled,“ říká o novince Jan Minář, Brand Manager značky Tondach.

Nová střešní taška Tondach V11

Představujeme světový unikát

Nová pálená taška Tondach se od všech dosavadních krytin liší svým řešením. Ostatně to napovídá její název – zkosení povrchu do podoby písmene V nebylo dosud u střešních tašek nikdy použito! Tondach V11 je tak skutečným světovým unikátem! Což komentuje Hynek Stančík, Product Manager značky Tondach: „Pro náš segment je to bomba, designově nová střešní taška se opravdu neobjevuje každý rok.“

Vít Jirkovský, Sales Manager značky Tondach, o přednostech nové tašky říká: „Je naší reakcí na trendy. Jestliže dříve býval běžný sklon střechy pětačtyřicet stupňů, dnes je to o dvacet až pětadvacet stupňů méně. Pokud jde o design, u zákazníků dnes jednoznačně vede plochá taška s jednoduchými modernistickými nebo minimalistickými tvary, v černých a šedých tónech. Jedna taška V11 sama o sobě se nemusí na první pohled zdát nikomu výjimečná, ale vyskládaná v ploše na střeše je opravdu nepřehlédnutelná.“

Pohledovou plochu tašky tvoří tři hladké roviny, které vytvářejí dvě linie. Minimalismus návrhu tak jde skutečně vstříc trendu žádaných jednoduchých tvarů. Dva lomy mu dodávají nevšední dynamiku, barevné varianty Anthrazit, Basalt a Titanium noblesu a eleganci, oboje v součtu pak tvoří jedinečnou hru světel a stínů.

Tondach V11, engoba AnthrazitTondach V11, engoba BasaltTondach V11, engoba Titanium

Design krytiny ale není jen estetickou záležitostí, vylepšuje i funkční vlastnosti nové tašky. Vytvořený profil totiž slouží k bezpečnějšímu odvodu vody na níže položenou plochu. Originální design tak přispívá k vyšší kvalitě i bezpečnosti střechy.

Když se spojí technologie s designem

Potěšení z designu, spousta technického know-how a bezpočet kreativních nápadů, to jsou ingredience, z nichž míchají svůj koktejl v designovém studiu F. A. Porsche. Není divu, že s nimi sklízejí úspěchy po celém světě. Průmyslový design totiž není záležitostí pouhého vzhledu, důraz je kladen i na dokonalé vyladění technických parametrů výrobku. To byl argument, který rozhodl o tom, že se Wienerberger/Tondach poprvé v historii obrátil na Studio F. A. Porsche a jeho designéry.

Výsledkem je designová pálená střešní taška, která má špičkové parametry a jejíž design již ocenili designoví odborníci – pyšní se nejen čestným uznáním GrandPrix veletrhu ForArch 2020 či oceněním German Design Award 2020, ale i nejznámější cenou pro designéry Red Dot Award, udělovanou pouze výrobkům s přesvědčivou kvalitou špičkového designu. V11 získala Red Dot Award: Product Design 2020 v kategorii Urbanes Design.

Pálená taška V11 s unikátním tvarem dokonale odvádí déšť

“V” jako symbol

Pálená střešní taška V11 je nadčasový design ve své nejčistší podobě, krásný nejen dnes, ale také kdykoliv v budoucnu. Ono písmeno V lze vnímat i symbolicky. Tradice a kvalita značky Tondach je zárukou, že taška V11 je taškou „Vypálenou na Věky“. Jestli bude také taškou Vítěznou a získá si vaše srdce, to už záleží jen na vás.

Pálená keramická střešní taška Tondach V11
Celková šířka: 272 mm
Celková délka: 480 mm
Hmotnost: 4,3 kg
Krycí délka: 365–395 mm
Krycí šířka: 233 mm
Bezpečný sklon: 30°
Minimální sklon: 20°
Spotřeba na 1 m²: 10,9 – 11,8 ks


Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem