Mladí manželé bydleli ve dvoupokojovém bytě. Po čase do rodiny přibyl přírůstek a bydlení rodině přestalo vyhovovat. Následovalo několik neúspěšných pokusů koupit starší rodinný dům, který by vyhovoval jejich představám. Nakonec se rozhodli postavit si dům nový.

Proč jste se rozhodli pro stavbu domu na klíč?

Především z důvodu naší pracovní vytíženosti nepřicházela stavba svépomocí v úvahu. Neměli jsme však ani žádné zkušené stavebníky v rodině či mezi přáteli. A hlavně – výhodou stavby domu na klíč je přece jen značně rychlejší realizace.

Měli jste představu, na koho se obrátit, jak najít profesionální a důvěryhodnou stavební společnost?

Po delším pátrání na internetu, v odborných časopisech a publikacích manželka náhodou objevila společnost Ekonomické stavby. Zaujala nás rozsáhlá nabídka služeb dané společnosti, velký výběr finančních programů, rychlost výstavby i přiměřená cena. Neodradilo nás ani pár negativních recenzí na internetu a tohoto rozhodnutí jsme ani jednou nelitovali.

Dům má klasický tvar se sedlovou střechou a symetrické hlavní průčelí s balkonem (typ Ekonomik N7, dispozice: 4 + kk, užitková plocha: 98 m2)

Je něco, co vás při kontaktu s ES příjemně překvapilo?

Velmi nám vyhovovalo, že vše vyřídí stavební společnost za nás, jak stavební povolení s potřebnými doklady, tak i projektovou dokumentaci. Vyřizování administrativy kolem stavby je pro většinu lidí náročné na čas a nervy. Jelikož jsme neměli v dané problematice žádné zkušenosti ani znalosti, uvítali jsme bezplatnou službu společnosti Ekonomické stavby. Už po prvním setkání s panem ředitelem stavební firmy jsme byli přesvědčeni o správnosti naší volby.

Podle jakých kritérií jste si zvolili dům Ekonomik N7 a proč?

Typ domu jsme vybírali podle velikosti a charakteru pozemku, který se nachází ve svahu v horském prostředí. Nepřicházel proto v úvahu například bungalov.

Ocelodřevěné schodiště je přímou součástí obývacího pokoje. Velmi se tím šetří místo, vzdušná konstrukce také prosvětluje prostor

Jak jste financovali stavbu domu?

Hrubou stavbu jsme financovali z vlastních zdrojů, které jsme získali prodejem bytu. Na další financování jsme použili finanční prostředky z hypotečního úvěru.

Jak stavba domu probíhala?

Z důvodu komplikovaného vyřizování územního řízení se termín začátku výstavby posunul na začátek léta. V tom období jsme svépomocí realizovali napojení na inženýrské sítě. Stavba domu trvala 15 měsíců. Hrubá stavba se ukončila v prosinci, přes zimu jsme práce pozastavili. Bylo to praktické řešení i z hlediska přezimování hrubé stavby, které doporučují odborníci.

Jak se vám žije v novém domě?

Jsme nadmíru spokojeni s novou kulturou bydlení. Dům nám poskytuje velký komfort, každý člen naší rodiny má pohodlí a prostor na realizaci. Oblíbili jsme si hlavně terasu a možnost pobytu venku. Takový bonus nabízí pouze bydlení v rodinném domě, je to úžasná změna oproti bydlení v bytě. Jsme často na čerstvém vzduchu a relaxujeme. V současnosti ještě dotváříme a zkrášlujeme okolí našeho domu a velmi nás to těší...

Kuchyň je možné od obývacího pokoje oddělit příčkou, otevřená varianta je však mnohem estetičtější a příjemnější

Kontakt:
Ekonomické stavby s. r. o.
Chotíkov 479, 330 17 Chotíkov
www.ekonomicke-stavby.cz
telefon: 337 825 782
info@ekonomicke-stavby.cz

Text: Daniela Baronová Birová
Foto: Ekonomické stavby

logo MessengerPoslat Messengerem