Chcete svému obývacímu pokoji vdechnout nový neotřelý vzhled? S dřevěným nábytkem z palet a beden to půjde samo. Vytvořte si zcela originální dřevěné kousky, které odpovídají aktuálním interiérovým trendům a zároveň jsou nesmrtelnou klasikou, jež nikdy neomrzí. Kreativitě se meze nekladou – s kvalitním materiálem a trochou fantazie si hravě sestavíte vlastní neokoukaný nábytek, který bude každý den doslova lahodit vašemu oku.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Základem každého obývacího pokoje je kvalitní a pohodlné sezení. Pohovka z palet se stane dominantním prvkem vašeho interiéru. Kromě toho, že se svým vzhledem vymyká klasickým sedačkám, nabízí i dostatek prostoru pro uvolnění. „Pohovka z palet podtrhne vaši individualitu, a ještě navíc se stane soukromou wellness oázou uprostřed domácnosti. Pohodlně se na ni usadí dvě osoby, velikostně se ale dá přizpůsobit vašim potřebám. To samé platí pro její barvu. Dřevo stačí natřít odstínem, který preferujete a se kterým hravě sladíte i barvu látky polstru,“ říká Tadeáš Tenkl, specialista pro oblast interiérových dekorací a doplňků v projektových marketech Hornbach.

Bedna Buildify menší (Zdroj: Hornbach)

Pohovku skvěle doplní konferenční stolek z palet, ke kterému navíc snadno přiděláte kolečka. Televizi můžete umístit na komodu z dřevěných beden ROCKY. „Jedná se o stabilní robustní kousek, který díky nízkému položení dokonale přilne k podlaze. Rozměry komody jsou variabilní, dřevěné bedny lze totiž libovolně kombinovat. Tento kus nábytku skvěle poslouží jako místo pro televizi i další interiérové dekorace, mile vás překvapí i dostatečně velký úložný prostor,“ popisuje Tadeáš Tenkl z Hornbachu.

Richard Klička, odborník na stavby a materiály v projektových marketech Hornbach, radí: Sestavte si komodu pod televizi Rocky v 9 krocích

Potřebovat budete:

  • 4 ks bedny na ovoce BUILDIFY středně velké velikosti (280 x 330 x 440 mm)
  • 1 ks lepené dřevěné desky smrk (18 x 300 x 2000 mm, uříznutou na 1x 18 x 300 x 1796 mm)
  • 1 ks lepené dřevěné desky smrk (18 x 300 x 800 mm, uříznutou na 2x 18 x 300 x 350 mm)
  • 132 univerzálních šroubů s křížovou zápustnou hlavou (4,5 x 20 mm)
  • 32 univerzálních šroubů s křížovou zápustnou hlavou (4,5 x 25 mm)
  • Vrtací šroubovák
  • Vrták se záhlubníkem Ø 4,5 mm
  • Skládaný vrták Ø 4–10 mm 6-kt
  • Štětec a malířský váleček
  • Základovou barvu HORNBACH (barevný odstín „šedá“ v objemu 750 ml 375 ml
  • HORNBACH PU lak hedvábný lesk (barevný odstín „RAL 7016 antracitově šedá“ v objemu 750 ml)

Postup:

Nejprve každou bednu stabilizujte. Všechny bedny předvrtejte a následně přišroubujte každý konec lišty vždy jedním šroubem (4,5 x 20 mm) k trojúhelníkovému hranolu, a to cca 25 mm od okraje bedny. Na vrtání doporučuji „skládaný vrták“. Ten zajistí kónický tvar vrtaného otvoru, do kterého lze šrouby později perfektně zapustit. Díky tomu nebude hlavička šroubu vyčnívat a zabrání se vzniku trhlin ve dřevě.

1. Natřete lepené dřevěné desky. Zejména u světlých odstínů doporučuji nanést dvě vrstvy základové barvy. Zabráníte tím prokreslování látek obsažených ve dřevě a také vzniku nehezkých skvrn. Poté na lepené dřevěné desky naneste pomocí malířského válečku vždy dvě vrstvy barvy „RAL 7016 antracitově šedá“.

2. Natřete bedny. Postupujte stejně jako u prvního kroku.

3. Předvrtejte bedny na čtyřech místech na dně. Doporučuji použít vrták se záhlubníkem.

4. Bedny umístěte v lícování s otevřenou stranou k okraji lepené dřevěné desky (18 x 300 x 1796 mm).

5. Obr. 5.1: Předvrtejte strany beden, a to vždy na čtyřech místech (Zdroj: Hornbach)Rovněž předvrtejte strany beden, a to vždy na čtyřech místech (jako na obrázku 5.1). Bednu 2 a 3 předvrtejte na obou stranách, bednu 1 pouze na pravé, bednu 4 pouze na levé straně.

6. Lepené dřevěné desky (18 x 300 x 350 mm) umístěte mezi bednu 1 a 2 a také bednu 3 a 4.

7. Bednu 1 přišroubujte k lepené dřevěné desce čtyřmi šrouby (4,5 x 25 mm).

8. Poté přišroubujte bednu k jedné z obou podpěrných lepených dřevěných desek celkem čtyřmi šrouby (4,5 x 25 mm).

9. Bednu 2 a 3 přišroubujte k lepené dřevěné desce a přiléhajícím podpěrným lepeným dřevěným deskám (18 x 300 x 350 mm), a to vždy čtyřmi šrouby (4,5 x 25 mm). Následně přišroubujte bedny čtyřmi šrouby (4,5 x 20 mm) k sobě navzájem. Poté spojte bednu 4 s lepenou dřevěnou deskou a podpěrnými lepenými dřevěnými deskami, a to opět čtyřmi šrouby (4,5 x 25 mm).

Více informací najdete na: Hornbach.cz

Přidejte se k nám na Facebooku – Facebook.com/HornbachCZ

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem