Dekorativní ražená omítka je povrchová úprava, která spojuje odolnost a praktičnost s krásou přírodních materiálů. Svým vzhledem dokonale nahradí přírodní kámen či zdivo. Díky své variabilitě, technickým vlastnostem a nízkým nákladům na pořízení a údržbu je oblíbenou alternativou při realizaci stěn, plotů, kamenných zídek apod.

Povrch inspirovaný přírodou

Pro zpevněné plochy existuje příbuzná technologie - dekorativní ražený beton.Obklady svislých stěn z přírodních materiálů jsou vzhledově velmi atraktivní a těší se velké oblibě – ať už jde o opláštění budov nebo zahradní architekturu. Jejich realizace bývá zpravidla obtížnější, a pokud mají dlouhodobě dobře vypadat, je třeba jim věnovat náležitou péči. Dekorativní ražené omítky jsou zajímavou alternativou – realizace je rychlá, povrch výborně vypadá a je téměř bezúdržbový.

Technologie ve zkratce

Materiály jde využít na mnoha místech jak v exteriéru, tak v interiéru.Dekorativní ražené omítky vznikají ražením dekorativního prvku přímo do čerstvé vrstvy speciální maltové směsi. Tato maltová směs je aplikována na předem připravený podklad zdiva v tloušťce, odpovídající hloubce raženého designu. Lze ji použít v exteriéru i interiéru, a to téměř na jakýkoli povrch – dřevo, beton, zdivo, sádrokarton, keramiku, skelnou vatu, linoleum, sklo atd.

Variabilita tvarů a barev

Základní povrchy – selský kámen, skládaný kámen, tesaný či surový kámen, horský kámen nebo cihelné zdivo – mohou být pigmentovány i povrchově probarveny. Barevná škála je téměř neomezená, barvy mohou být libovolně kombinovány. Tak vzniká nepřeberné množství kombinací a výsledný povrch je možné přesně barevně sladit s okolím – fasádou, cestami, stavebními prvky; stylově sahají varianty od hrubého rustikálního povrchu až po moderní hladké plochy.

Pro zpevněné plochy existuje příbuzná technologie - dekorativní ražený beton.Typické použití

Materiály jde využít na mnoha místech jak v exteriéru, tak v interiéru. V interiéru jsou vhodné například pro obklad krbu, dekorativní stěny, koutky, ostění otvorů či obklad vinných sklípků. Venku jsou oblíbené při stavbě plotů a zídek, opěrné zdi, podezdívky, obklady obvodových plášťů budov, pohledových stěn, studní a na mnoha dalších místech. Větší plochy lze členit pomocí sloupků, pilířů, překladů či vystouplých kamenů.

Základní povrchy – selský kámen, skládaný kámen, tesaný či surový kámen, horský kámen nebo cihelné zdivo – mohou být pigmentovány i povrchově probarveny.Údržba a trvanlivost

Dekorativní ražená omítka při dlouhodobém používání nezastarává – je odolná proti opotřebení a povětrnostním vlivům. Neprorůstá vegetací. Znečištěná místa zpravidla stačí omýt vodou, silné znečištění lze odstranit průmyslovými čistidly. Povrchy jsou UV stabilní a neblednou.

Kombinace s okolními zpevněnými plochami

Pro zpevněné plochy existuje příbuzná technologie - dekorativní ražený beton. Tato alternativa dlažeb nabízí další nepřeberné množství variant povrchů přírodního vzhledu. V zahradách a kolem domů vznikají vzájemně se doplňující celky: terasy, příjezdové a přístupové cesty, stupně a schodky, zákoutí, stavební prvky zahradní architektury apod.

Základní povrchy – selský kámen, skládaný kámen, tesaný či surový kámen, horský kámen nebo cihelné zdivo – mohou být pigmentovány i povrchově probarveny.Díky svým vlastnostem jsou ražené povrchy velmi oblíbené nejen v civilní výstavbě, ale také v komerčních prostorách a veřejném sektoru (stěny komerčních budov, zídky a drobná architektura v parcích, pěších zónách atd.). Dlouhodobé zkušenosti z mnoha zemí potvrzují, že dekorativní ražená omítka vydrží roky a navíc výborně vypadá. Okolí Vašeho domu bude trvale pěkné, upravené a inspirativní.

Kontakt

www.condecor.cz

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem