Novou či rekonstruovanou střechu můžete díky taškám Terran vytvořit bez jakéhokoliv omezení barvy, druhu i tvaru tašky – na výběr máte pět hlavních typů této betonové střešní krytiny: Synus, Danubia, Coppo, Rundo, Zenit. Mezi nimi si každý určitě najde to své.

Konstrukčně nejmodernější jsou lehké tašky Terran Synus s elegantním profilem ve tvaru sinusoidy. Tyto jedinečné střešní tašky jsou vhodné na rekonstrukce střech, neboť jsou to jedny z nejlehčích tašek (hmotnost pouhých 3,9kg/ks), jsou trvanlivé, odolné vůči silným větrům a dešťům. Terran Synus dostanete v mnoha barevných provedeních a povrchových úpravách. Příznivci tmavých odstínů ocení zejména střešní tašky Synus v černé barvě s povrchovou úpravou Inova nebo Synus Carbon se špičkovou povrchovou úpravou EVO.

Bestsellerem je řada Terran Danubia. Inspirovaná vlnitostí toku řeky Dunaj, betonová taška Danubia působí ladně a harmonicky. Patří mezi nejpopulárnější střešní krytiny na našem trhu. Vybrat si můžete z různých barev v povrchových úpravách – EVO, Inova a ve speciální úpravě Climacontrol. Střešní betonové tašky produktové řady Terran Danubia se vyrábí ze speciálního barevného betonu. Vynikají vysokou pevností a dokonale odolnou povrchovou úpravou, zajišťující vašemu domu ochranu po celou dobu její životnosti. Vylepšená povrchová úprava tašek Terran Danubia pod názvem „EVO“ je opravdovým unikátem na českém trhu. Jedná se o nejvyšší stupeň technologického řešení povrchu střešních tašek s cílem ochrany a prodloužení životnosti. Mezi hlavní charakteristiky střešních tašek v úpravě Danubia EVO patří jemnost a hladkost povrchu (esteticky velmi zdařilý lesk), přitom extrémní odolnost proti vnějším vlivům (UV, zplodiny, mech apod.) a pevnost. Taška je zcela nenasákavá, i proto má mimořádně dlouhou životnost.

Produktová linie Terran Coppo svými barevnými odstíny a tvary připomíná náladu zemí Středomoří a její dynamické linie a inspirativní barevné kombinace tašek zapůjčí vašemu rodinnému domu tvůrčí a originální vzhled.  

Střešní krytina Terran Rundo je typem tašky "bobrovka" (betonová bobrovka), což je nejklasičtější typ tašek, které u nás historicky mají svou tradici a díky této tradici jsou stále tolik žádané. V betonové tašce Rundo najdete moderní odolnou střešní krytinu v tradičním stylu. Tašky Rundo Jsou betonové tašky ve tvaru poloviny válce, které mají plochý povrch. Tyto tašky se pokládají na střešní konstrukci s minimální stoupavostí sklonu a jejich tvar umožňuje, aby se snadno navzájem překrývaly a vytvářely dokonalou střešní krytinu. Střešní tašky bobrovky se běžně používají jako střešní krytina na klasických/tradičních a historických budovách, ale mohou být také použity na moderních budovách, kde vytváří zajímavý vizuální efekt. Bobrovka Terran Rundo je tak symbolem snadno použitelné a vysoce estetické tašky s nádechem tradice, ale vyrobené plně dle požadavků současné doby.

Pátá řada Terran Zenit představuje moderní plochou tašku, jejíž design byl inspirován současnými inovativními trendy. Tašky Zenit prostě jdou s dobou. Plochý tvar, minimalistický styl a moderní barevné variace dělají z této krytiny ideální volbu pro stavby 21.století.

Atraktivní je i pestrá barevná škála, od klasických barevných odstínů k moderním motivům

Estetické účinky barev zesiluje i povrchová úprava nejvyšší kvality EVO, díky které mají tašky výjimečně jemný a hladký povrch, který je navíc mimořádně odolný a pevný. Barvy a tóny střešní krytiny jsou hlubší a živější, dlouhotrvající ochrana zachová tóny barev a jejich intenzitu. Kvůli samočistícímu povrchu střecha zůstává čistší a výrazně lépe odolá UV záření. Samozřejmostí je vysoká odolnost proti povětrnostním podmínkám a mechu. Taška s touto povrchovou úpravou nenasákne vodou, má mimořádně dlouhou životnost a estetický lesk.

Povrchová úprava INOVA, kterou jsou například ošetřeny černé tašky Terran Synus nebo Danubia v odstínech černá, cihlově červená, tmavě hnědá a antracit, nabízí vysokou odolnost barev, vynikající odolnost proti oděru, odolnější ochranu vůči mechu a hedvábný vzhled.

 

Další informace o betonové střešní krytině Terran najdete na www.terran.cz.

logo MessengerPoslat Messengerem