Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 16: Vyzdívání příček

Kvalita interiérových příček zásadně ovlivňuje kvalitu vnímání domova

Kvalita interiérových příček zásadně ovlivňuje kvalitu vnímání domova. (Zdroj: Wienerberger)Nové a moderní pojetí prostoru souvisí především s jeho členěním a s tím úzce souvisí role takové neodmyslitelné součásti domova, jakou je příčka. Vnitřní příčka opticky a akusticky odděluje prostory uvnitř domu. Norma na zvukovou izolaci mezi místnostmi pro bytové domy – a doporučuje se přidržovat se jí i v případě rodinných domů, je stanovená na 42 dB pro stěnu. Pro názornost dodejme, že většina dnešních myček nádobí se pohybuje v rozmezí 40 až 50 dB. Proto byly při stavbě interiéru použity příčky akustické Porotherm 11,5 AKU Profi a Porotherm 14 Profi, které svou konstrukcí odpovídají zvýšeným nárokům na akustický útlum mezi jednotlivými místnostmi. Systém spojování je stejný jako při konstrukci obvodového zdiva, a to na tenkovrstvou maltu.

Kvalita interiérových příček zásadně ovlivňuje kvalitu vnímání domova. (Zdroj: Wienerberger)

Jednotlivé místnosti tedy od sebe budou dostatečně zvukově izolované. Koncept je postaven na doporučeném sortimentu, který zahrnuje i AKU cihly pro „klidný domov“. Tyto cihly jsou již navíc připravené pro technologii rychlého zdění. Navíc zdivo, stínicí technika a vnitřní akumulační stěny budované z materiálů, které jsou pro koncept e4 vybrány, zajistí příjemné vnitřní klima i v letních měsících.

Kvalita interiérových příček zásadně ovlivňuje kvalitu vnímání domova. (Zdroj: Wienerberger)

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger 

logo MessengerPoslat Messengerem