Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 17: Konstrukce komínu

Šikovně vychytaná konfigurace potěší po stránce stavební, estetické i provozní.

Základem dobře fungujícího krbu je komín. (Zdroj: Wienerberger)Do konceptu Wienerberger e4 domu je zahrnut také krb. Základem dobře fungujícího krbu je komín. Nekvalitně postavený či špatně dimenzovaný komín může mít vliv na výkon krbu, špatný odvod spalin pak na jejich průnik do místnosti, černání skla apod. Ne bez důvodu patřila volba typu a stavba komínu k těm nejdůležitějším stavebním realizacím.  V tomto případě je konstrukce komínu řešena jednoduše. Od firmy Schiedel, jejíž komínové systémy jsou nejprodávanější v Evropě, se na stavbě zhotovuje novinka Kingfire. Modulový komín Schiedel Kingfire Parat je komínový systém, který má do paty integrovanou krbovou vložku. Vznikla tak otopná soustava, která je po technické i vizuální stránce dokonale sladěná. Jinak řečeno, jde o spalinovou cestu i topný spotřebič v jednom. Tato integrovaná krbová vložka do komínových dílců se montuje jednoduše, a to zasunutím do stavby střešním pláštěm ze shora pomocí jeřábu. Spojení jednotlivých dílců je prováděno také velice jednoduše a rychle. Nad střešní plášť je následně nasazena část komína, která je pohledově opláštěna. 

Základem dobře fungujícího krbu je komín. (Zdroj: Wienerberger)

Topení krbem v projektu Wienerberger e4 dům slibuje být příjemnou záležitostí nejenom po stránce estetické, ale i praktické – nebudete muset často přikládat a zato vám bude dlouho teplo.  Díky vynikajícím akumulačním schopnostem cihel Porotherm je obálka e4 domu schopna udržet tepelný komfort déle než u ostatních stavebních materiálů. Odborné studie potvrdily, že naakumulované cihly vydávají teplo mnohem déle než ostatní materiály.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger 

logo MessengerPoslat Messengerem