Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. Po týdenní technologické přestávce následuje 20. fáze instalace zdravotechniky.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 20: Instalace zdravotechniky 

V tomto týdnu se začínají dělat instalace zdravotechniky, tzn. odpadů, vestavěné toalety, přívodů teplé a studené vody. Projektant už při plánování projektu musí detailně řešit uvedené rozvody tak, aby objekt splňoval konstrukční, provozní, hygienická a bezpečnostní kritéria. (Zdroj: Wienerberger)V tomto týdnu se začínají dělat instalace zdravotechniky, tzn. odpadů, vestavěné toalety, přívodů teplé a studené vody. Projektant už při plánování projektu musí detailně řešit uvedené rozvody tak, aby objekt splňoval konstrukční, provozní, hygienická a bezpečnostní kritéria. Rozvody jsou totiž nejcitlivějším a nejzranitelnějším místem obydlí. Proto se s instalacemi těchto rozvodů pojí mnoho přísně stanovených norem a stavebních pravidel. Vnitřní vodovodní potrubí je stavebně vedeno místy chráněnými před mrazem, rozváděná studená voda zas nesmí přijímat tepelné zisky a u teplé vody by naopak nemělo docházet k tepelným ztrátám.

K vnitřním instalacím se nejčastěji používají plasty – pitná voda a měď pro užitkovou, topnou vodu. Existují také vícevrstvé trubky, kombinace kovových a plastových materiálů. Průměr měděných trubek pro svislé stoupací potrubí by měl být alespoň 22 nebo 32 mm, pro připojovací potrubí pak postačuje 15 či 18 mm. Vodorovná vzdálenost mezi odpadním potrubím a zařizovacím předmětem nemá být větší než 3 m, pokud jde o WC, pak se vzdálenost zkracuje na 1,5 m. Sklon by měl být minimálně 3%.

V tomto týdnu se začínají dělat instalace zdravotechniky, tzn. odpadů, vestavěné toalety, přívodů teplé a studené vody. Projektant už při plánování projektu musí detailně řešit uvedené rozvody tak, aby objekt splňoval konstrukční, provozní, hygienická a bezpečnostní kritéria. (Zdroj: Wienerberger)Pro instalace na stavbě byly použity materiály firmy Pipeline nabízející široký sortiment a špičkové instalační systémy.

V souvislosti s průtoky teplé a studené vody, která slouží k osobní hygieně, pití a vaření, se zcela legitimně musí objevit otázka, zda například použité materiály nevylučují škodlivé látky a jaká je garance, že odpovídají standardům? V tomto smyslu jsou použité technologie a výrobky firmy Pipeline ve špičkové kvalitě a stejně jako všechny ostatní stavební materiály z portfolia projektu e4 Wienerberger domu jsou vybírány dle nejpřísnějších kritérii a jsou ověřené praxí.

 

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger 

logo MessengerPoslat Messengerem