Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 22: Provázkem ke stabilitě

Na stavbě se občas přistupuje k technologiím, které jsou zdánlivě jednoduché, zato velmi efektivní.

Na stavbě probíhalo doizolování střešního pláště vnitřní izolací.  Izolace ze skelné vaty Unirol Profi od partnera projektu firmy Isover se instalovala mezi krokve. Jelikož použitá vata je velice měkká a mohla by při výstavbě vypadnout, bylo nutné záměrně řezat o něco širší pruhy, než je vlastní rozteč trámů. Pruhy izolace se pak po natlačení mezi krokve rozepřou a zajistí tak částečnou stabilitu. Vzhledem k tomu, že se jedná o šikmou střechu a velké pásy izolantu v tloušťce 200 mm, tak aby bylo zajištěno, že vata skutečně bude držet a nevypadávat, bylo ještě potřeba vytvořit pomocí provázku záchytné kříže. Provázkem se zespodu pruhy tepelné izolace přidrží mezi trámy, natlučou se malé hřebíčky a provázek se vždy omotá kolem hřebíčku a pokračuje se k druhému trámu. Tímto způsobem se vytvoří po vložení pruhu izolace záchytná síť, která spolehlivě fixuje izolaci v šikmých částech střechy.

Na stavbě probíhalo doizolování střešního pláště vnitřní izolací.  Izolace ze skelné vaty Unirol Profi od partnera projektu firmy Isover se instalovala mezi krokve. (Zdroj: Wienerberger)

Izolace v podkroví je zárukou, že obavy, zda bude v domě příjemné prostředí, jsou zbytečné. Přírodní materiály, mezi které skelná vata a pálená hlína patří, svými jedinečnými tepelněizolačními vlastnostmi zajistí v zimě teplo, v létě zas ochranu před horkem.

Minerální izolace jsou navíc i skvělou zvukovou izolací, která zajistí dostatečnou ochranu před hlukem z ulice. Aby byla hluková ochrana kompletní, jsou do konceptu zařazena i okna s prvky akustiky.

Na stavbě probíhalo doizolování střešního pláště vnitřní izolací.  Izolace ze skelné vaty Unirol Profi od partnera projektu firmy Isover se instalovala mezi krokve. (Zdroj: Wienerberger)

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger 

logo MessengerPoslat Messengerem