Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 26: Kotvicí technika

Co dobře nedrží, určitě se brzy porouchá.

Vizualizace domu. Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. (Zdroj: Wienerberger)

Tento týden byl ve znamení kotvicí techniky, jakými jsou chemické kotvy, hmoždinky, vruty, chemické malty apod., které na stavbu dodává partner Fischer International. (Zdroj: Wienerberger)Tento týden byl ve znamení kotvicí techniky, jakými jsou chemické kotvy, hmoždinky, vruty, chemické malty apod., které na stavbu dodává partner Fischer International. Chemická kotva je spolehlivá, univerzální, snadno použitelná, a hlavně mnohem silnější než ta nejlepší hmoždinka – to je chemická malta. Tvoří ji dvě husté tekuté složky, které jsou odděleny v kartuši a při aplikaci se smíchají a ztvrdnou. Na tu nejjednodušší aplikaci postačí vhodný vrták, vytlačovací pistole a svorník. Jednotlivé kotvy se ale liší, a proto je vhodné přidržovat se podrobného návodu výrobce, který uvádí i tabulky s výpočtem spotřeby. Při aplikaci je nutné udělat otvory adekvátní velikosti tak, aby se tam vešlo dostatek kotvicí malty, a důkladně vyčistit. Další kotvicí práce probíhaly za použití stavební pěny, vrutů a hmoždinek.

Správně zapracovné materiály a řešení detailů, byť nejsou vidět, tvoří jistotu, že je stavba kvalitní. A tak je tomu i v projektu WCP e4 dům. Všechny povinné i doporučené značky stavebních materiálů mají připravené doporučené zpracování svých detailů, které jsou osvědčeny praxí. Vše zajišťuje certifikovaný projektant a plnění ohlídá stavební e4 dozor.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger 

logo MessengerPoslat Messengerem