Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. Následující fáze probíhala v říjnu 2019.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 30: Instalace oken

Výplně otvorů jsou náročnou a z mnoha hledisek velmi důležitou stavební disciplínou.

Instalace oken, HS portálů a venkovních dveří od firmy Vekra. Konkrétně jsou instalována hliníková okna a vstupní portál VEKRA Futura Exclusive kombinovaný se zdvižně-posuvnými systémy, také v hliníkovém provedení. Vše v trendové barvě antracit RAL7016. Okna jsou doplněna o venkovní žaluzie s elektrickým ovládáním, které mimo jiné velmi účinně chrání interiér domu před přehříváním interiéru v létě. Vchodové dveře jsou ovládány motorickým zámkem.

Výplně otvorů jsou náročnou a z mnoha hledisek velmi důležitou stavební disciplínou. (Zdroj: Wienerberger)

Jednotlivé výplně otvorů se instalovaly pomocí mechanizace.  Z technického hlediska bylo možné vyrobit výplně otvorů pouze v hliníkovém provedení. Ve všech oknech jsou také instalovaná magnetická čidla, která umožňují detekci otevřeného okna a tím také zabezpečení tepelněizolačního a bezpečnostního komfortu domu.

Kromě tepelněizolačních vlastností jsou do konceptu e4 také zařazeny výrobky, které výrazně tlumí hluk přicházející z vnějšího prostředí domu. Proto, aby byla hluková ochrana kompletní, jsou do konceptu zařazena i okna s prvky akustiky.

Výplně otvorů jsou náročnou a z mnoha hledisek velmi důležitou stavební disciplínou. (Zdroj: Wienerberger)

Instalace výplní stavebních otvorů je velmi náročná po všech stránkách. Všechny povinné i doporučené značky stavebních materiálů mají proto připravené doporučené zpracování svých detailů, které jsou osvědčeny praxí. Vše zajistí certifikovaný projektant a plnění ohlídá stavební e4 dozor.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger 

logo MessengerPoslat Messengerem