Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. Následující fáze probíhala v říjnu 2019.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 31: Instalace kastlíků pro venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie jsou ideálním pomocníkem při regulaci teploty v interiéru v kterémkoli ročním období.

Pro montáž venkovních žaluzii se na okenních otvorech instalovaly schránky pro budoucí montáž venkovních žaluzií. (Zdroj: Wienerberger)Pro montáž venkovních žaluzii se na okenních otvorech instalovaly schránky pro budoucí montáž venkovních žaluzií. V tomto případě se nejednalo o systémové řešení od společnosti Wienerberger, a to schránky Vario UNI. Na HS portálech byly použity atypické kastlíky na míru. Dále se na všech okenních ostěních instalovaly vodicí lišty pro uchycení žaluzií.

Pro osazení vodicích lišt pro žaluzie se do špalet vlepil XPS polystyren tloušťkou 3 cm, do kterého se vodicí lišty zapustily. V místě, kde se bude špaleta obkládat, se vodicí lišta osadila na povrch a následně bude po obou stranách oblepena obkladovým páskem, tudíž bude ve výsledku opět zapuštěná.

Žaluzie jsou velmi důležitým prvkem, kterým lze – a v inteligentním domě automaticky nebo na dálku, regulovat interiérovou teplotu. Nejpatrnější je to vždy v podkrovních místnostech, kde se doporučuje použití střešních rolet obzvláště. Kromě příjemného klimatu v místnostech se pak můžete těšit i na nižší složenky za energie.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger 

logo MessengerPoslat Messengerem