Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. Následující fáze probíhala koncem listopadu 2019.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 35: Fasáda

Ke konečné povrchové úpravě fasády byla použita difuzně otevřená omítka Nanopor od firmy Baumit. (Zdroj: Wienerberger)Ke konečné povrchové úpravě fasády byla použita difuzně otevřená omítka Nanopor od firmy Baumit. Před začátkem prací musí být podkladové plochy rovné a čisté. Takto připravený povrch se nejprve napenetruje a poté se nanáší strukturovaná omítka ve dvou vrstvách s  časovými odstupy předepsanými výrobcem. Ve dvou vrstvách se omítka nanáší z důvodu jemné zrnitosti omítky 1 mm.

Povrch omítky Baumit Nanopor vykazuje nízký elektrostatický náboj a tím i podstatně menší sklon k přitahování částeček nečistot z okolního ovzduší. Navíc je i mikroskopicky hladký, takže nečistoty se na něm jen obtížně zachytí.

Ke konečné povrchové úpravě fasády byla použita difuzně otevřená omítka Nanopor od firmy Baumit. (Zdroj: Wienerberger)

Nanopóry umožňují rychlou a intenzivní výměnu vlhkosti s okolím, což je důležitý předpoklad zejména pro odolnost proti růstu mikroorganismů. Tato tenkovrstvá probarvená omítka tak spojuje to nejlepší z klasické silikátové omítky s nově aplikovanými objevy z oblasti nanotechnologie. Barva byla zvolena světlá do běla, aby v kontrastu s černou střešní krytinou tvořila pěkný architektonický ráz. V místě arkýřů byla volena tmavě šedá barva, která souzní se střešní krytinou.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem