Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 36: Izolace ploché střechy

Izolace tohoto typu střechy je velmi náročná na kvalitu použitých materiálů a odvedené práce, na nich záleží vlastnosti, a především trvanlivost střechy.

Izolace tohoto typu střechy je velmi náročná na kvalitu použitých materiálů a odvedené práce, na nich záleží vlastnosti, a především trvanlivost střechy. (Zdroj: Wienerberger)Na stavbě byla v tomto týdnu provedena skladba izolace pod zelenou vodorovnou střechu. Teplenou izolaci tvoří spádový polystyren od partnera Isover. Největší výhodou použiti pěnového polystyrenu Isover pro plochou zelenou střechu jsou mimořádné fyzikální vlastnosti, zejména unikátní kombinace výborné tepelné izolace, minimální hmotnosti a vysoké pevnosti v tlaku, včetně vysoké bodové zatížitelnosti – tzn. odolnosti proti prošlapání. Hydroizolační PVC fólie Logicroof V-GR 1,5 mm je od partnera Dechtochema. Použití trvanlivých střešních systémů z PVC fólií je moderní řešení, které kombinuje spolehlivost s rychlou instalací. PVC fólie LOGICROOF jsou technologicky vyspělé materiály vyrobené pomocí technologie koextruze – v současné době nejlepší na trhu. U odtokového kanálku je použitý systémový detail pro správnou funkci střechy.

Volba materiálů je náročná také z hlediska zamezení případného vzniku a tvorby plísní. Dodejme, že všechny materiály pro obvodovou konstrukci jsou vybírány jako difuzní, tudíž riziko vzniku plísní nevzniká. Laicky řečeno dům přirozeně „dýchá“.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem