Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 37: Příprava před omítáním

Kvalitní základ je určující pro kvalitu a chování pohledové vrstvy, v tomto případě omítky.

Kvalitní základ je určující pro kvalitu a chování pohledové vrstvy, v tomto případě omítky. (Zdroj: Wienerberger)Po dokončení hrubé části elektroinstalace je prováděna příprava před vnitřními omítkami. Součástí přípravy je osazení rohových lišt, které se instalují na zdivo lepidly na bázi sádry, aby docházelo k rychlému zatvrdnutí exponovaných míst. Dále osazení skrytých zárubní včetně lišt pro skryté sokly. Spoj zárubně se zdivem je přetažen Uniflottem – což je tmel od Knaufu, který je na trhu řadu let, ale stále patří k nejlepším ve své třídě – se síťkou pro zamezení praskání v budoucnu.  Následuje zaházení maltou rozvodů elektřiny, ZTI, vzduchotechniky. Krizová místa v omítaných plochách, jako jsou ocelové prvky, betonové věnce a průvlaky byly přetaženy perlinkou se speciálním lepidlem. Pouzdro pro posuvné dveře bylo proházeno z obou stran maltou a po vyschnutí spoje se zdivem opět přeperlinkováno.

Důležité je zdůraznit, že všechny povinné i doporučené značky stavebních materiálů mají připravené doporučené zpracování svých detailů, které jsou osvědčeny praxí. Vše zajistí certifikovaný projektant a plnění ohlídá stavební e4 dozor.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem