Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 38: Vnitřní omítky

Moderní vnitřní omítkové hmoty mají kromě estetické funkce i mnoho dalších užitečných vlastností. 

Moderní vnitřní omítkové hmoty mají kromě estetické funkce i mnoho dalších užitečných vlastností. (Zdroj: Wienerberger)Minulý týden probíhala příprava podkladu stěn před omítáním. Na připravený podklad vnitřních stěn byly aplikovány omítky od firmy Baumit, konkrétně typ Baumit KlimaWhite. Svým složením a mikroporézní strukturou představují tyto omítky důležitou vrstvu, která je schopna vázat na sebe vzdušnou vlhkost a v případě potřeby ji opět uvolňovat do prostoru. Optimální rozmezí tloušťky jádrových i jednovrstvých omítek je 15–25 mm, což zajišťuje maximální účinnost ukládání a uvolňování vzdušné vlhkosti. Baumit KlimaWhite je přírodně bílá jednovrstvá lehčená strojově zpracovatelná omítka na vápenné bázi s mikroporézní strukturou a vysokou paropropustností pro interiér. Na jádrovou omítku bude následně nanesena vrstva pohledového štuku. Aplikace se provádí pomocí omítacího zařízení, které podstatně zjednodušuje pracnost.

Moderní vnitřní omítkové hmoty mají kromě estetické funkce i mnoho dalších užitečných vlastností. (Zdroj: Wienerberger)

E4 dům poskytuje zdravé vnitřní mikroklima a součástí tohoto konceptu jsou i vnitřní omítky. To znamená bydlení bez škodlivin, bez plísní a s přirozenou vlhkostí vzduchu. Dům je se svými parametry, stavebními prvky a technologiemi koncipován pro bydlení v klimatických podmínkách České republiky.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem