Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. 

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 39: Montáž střešních oken

Střešní okna, ačkoli to možná tak nevypadá, jsou složitou stavební disciplínou.

Střešní okna, ačkoli to možná tak nevypadá, jsou složitou stavební disciplínou. (Zdroj: Wienerberger)Na šikmou střechu se montovala střešní okna Velux s elektrickým ovládáním otevírání. Tato okna mají vysokou kvalitu provedení včetně izolace rámu, který slouží proti tepelným mostům ve styku okenního rámu a izolaci střechy. Výhoda izolace pomocí originálního zateplovacího bloku tkví v tom, že je pevně spojený s rámem okna a izoluje jej po celé jeho výšce i v místech, která lze velmi obtížně zateplit klasickým způsobem. Střešní okna jsou opatřena hliníkovou vnější vrstvou. Osazení trojskly zaručuje vynikající tepelně a zvukově izolační vlastnosti. Inovativní systém dálkového ovládání umožňuje otevírat a zavírat okna jediným stisknutím tlačítka na dálkovém ovladači. Nástěnný ovladač je se střešním oknem spárován již z výroby. Snadné ovládání zajišťují tři tlačítka. Dostupné funkce po stisknutí jsou otevřít/zavřít/stop. Zařízení umožňuje také ovládání rolet a žaluzii.

E4 dům vám zaručí nízké roční náklady za energie nyní i do budoucna. Jeho tepelnětechnické parametry splňují legislativu roku 2020 a kvalita střešních oken k tomu výrazně přispívá. Stabilní teplotu v podkroví pomáhá udržovat těžký strop. Strop svojí velkou hmotností zajišťuje fázový posun teplot – přes den chladí a v noci hřeje. Srovnává tedy teplotu. Pokud jsou ve střeše použita střešní okna, doporučuje se použití střešních rolet.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem