Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 40: Omítání stropů

Způsob omítání a volba stěrky při omítání stropní konstrukce.

Stropní konstrukce Porotherm se omítají kvůli požární odolnosti a zvukové izolaci. V místech, kde se předpokládá, že bude sádrokartonový podhled, může být omítka nahrubo. Tam, kde se se sádrokartonem nepočítá, je stropní konstrukce omítaná najemno i se štukem. Stejně jako na zdivo, i na strop se natahuje jemná vápenná stěrka Baumit KlimaFino, která se nanáší ve dvou krocích: ideálně v tloušťce 2–3 mm a následně po vyschnutí se brousí do roviny.

Stropní konstrukce Porotherm se omítají kvůli požární odolnosti a zvukové izolaci. V místech, kde se předpokládá, že bude sádrokartonový podhled, může být omítka nahrubo. Tam, kde se se sádrokartonem nepočítá, je stropní konstrukce omítaná najemno i se štukem. (Zdroj: Wienerberger)

Baumit KlimaFino je přírodně bílá vyhlazovací stěrka na vápenné bázi pro interiéry s vysokou paropropustností. (Zdroj: Wienerberger)Baumit KlimaFino je přírodně bílá vyhlazovací stěrka na vápenné bázi pro interiéry s vysokou paropropustností. Je strojově i ručně zpracovatelná. Používá se pro vytvoření dokonale hladkých povrchů na vápenných a vápenocementových jádrových omítkách, betonu nebo sádrokartonu. Kromě vysoké paropropustnosti, která podporuje zdravé vnitřní mikroklima, snižuje stěrka riziko vzniku plísní a alergií.

Zvolené materiály – cihelné bloky, sádrokarton a stěrka, zajistí klidné a zdravé vnitřní klima se stálou tepelnou pohodou. Klimatické teplotní výkyvy neohrozí vnitřní tepelnou pohodu vašeho bydlení v e4 domě. To znamená bydlení bez škodlivin, bez plísní a s přirozenou vlhkostí vzduchu.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem