Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. 

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 43: Montáž garážových vrat

Dnes už běžná součást každého nového rodinného domu musí odpovídat náročným tepelněizolačním a bezpečnostním kritériím.

V tomto týdnu probíhala montáž garážových vrat výrobce Hörmann s motorovým pohonem na dálkové ovládání, které dodávala společnost Vekra. Před montáží vrat je zapotřebí, aby byla hotová povrchová úprava omítek na vnitřních stěnách a také na stropě, v našem případě jemná vápenná stěrka Baumit KlimaFino. Podlahu v garáži je možné zhotovit až po montáži, ale je nutné vyznačit montážníkům přesnou úroveň budoucí podlahy.

V tomto týdnu probíhala montáž garážových vrat výrobce Hörmann s motorovým pohonem na dálkové ovládání, které dodávala společnost Vekra. (Zdroj: Wienerberger)

Použit byl systém sekčních garážových vrat, která se skládají z několika sekcí – panelů 50 cm vysokých vjíždějících pod strop garáže. Jejich výhodou je, kromě jiného, značná úspora místa v garáži.

Sekční vrata fungují tak, že sekce pomocí systému torzních pružin zajíždějí ve vodicích kolejnicích pod strop. Vratové sekce mají bezpečnostní zámky, takže při otevírání či zavírání vrat nelze vložit prsty mezi jednotlivé sekce a tím nehrozí žádné riziko zranění. Pro vyvážení hmotnosti vrat se používají torzní pružiny.

V tomto týdnu probíhala montáž garážových vrat výrobce Hörmann s motorovým pohonem na dálkové ovládání, které dodávala společnost Vekra. (Zdroj: Wienerberger)

Nízká spotřeba energií při provozu domu je zaručena díky vyladěnému systému domu. Do tohoto konceptu spadá i zateplení garážových vrat, které odpovídá nízkoenergetickému charakteru stavby.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem