Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. 

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 44: Montáž sádrokartonu

Montáž sádrokartonových podhledů vždy znamená opticky výrazný krok kupředu, a nejinak je tomu i na stavbě e4 domu.

Před montáží rastru sádrokartonů je zapotřebí znát dopředu rozmístění bodových světel, aby se předešlo případné kolizi s konstrukcí sádrokartonu. Stropní konstrukce je pod sádrokartonem omítnuta, z důvodu lepší akustiky stropní konstrukce. Před zaklopením SDK deskami je zapotřebí rozvést přívodní kabely do míst budoucího osvětlení.

Příprava podkladu, montáž sádrokartonových rastrů včetně ukončení sádrokartonovými deskami je proces náročný na správnou volbu materiálů a doplňků.  (Zdroj: Wienerberger)

Po obvodě místnosti se připevní UD profily, opatřené před osazením samolepicím napojovacím těsněním. UD profily se připevňují do zdiva plastovými natloukacími hmoždinkami, popřípadě jinými vhodnými připevňovacími prostředky dle druhu podkladu, které spolu s dalším spojovacím materiálem dodala firma Fischer. Konstrukce je pak pomocí výškově nastavitelných závěsů připevněna ke stropu. Sádrokartonový podhled je tvořen spodní konstrukcí ze vzájemně se křižujících pozinkových CD profilů. Pohledová část je pak tvořena opláštěním ze sádrokartonových desek.

Příprava podkladu, montáž sádrokartonových rastrů včetně ukončení sádrokartonovými deskami je proces náročný na správnou volbu materiálů a doplňků.  (Zdroj: Wienerberger)

Příprava podkladu, montáž sádrokartonových rastrů včetně ukončení sádrokartonovými deskami je proces náročný na správnou volbu materiálů a doplňků. Vyžaduje také určité znalosti a „fortel“, které zajistí to, že se vám sádrokartonové plochy po nějaké době nezačnou „rozjíždět“, praskat apod. Proto mají všechny povinné i doporučené značky stavebních materiálů připravené doporučené zpracování svých detailů, které jsou osvědčeny praxí. Vše zajišťuje certifikovaný projektant a plnění ohlídá stavební e4 dozor.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem