Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. 

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 50: Obklad fasády

Fasáda je vizitkou domu i jeho obyvatel. Její povrchová estetická úprava je zároveň i součástí širšího okolí.

Část fasády byla obložena cihelným páskem Wienerberger Terca vzor ABOTE. Obklad se provádí přilepením keramického pásku na rovnou omítnutou plochu fasády. Nejdůležitější fází při provádění je založení pásku – správné rozměření a vytvoření obkladového rastru včetně rohů a následné umisťování pásku do flexibilního mrazuvzdorného lepidla.

Fasáda je vizitkou domu i jeho obyvatel. Její povrchová estetická úprava je zároveň i součástí širšího okolí. (Zdroj: Wienerberger)

Následně se pásky vyspárovávají spárovací maltou. Zde byla zvolena spárovačka v odstínu béžově šedá, aby celkový dojem obložené stěny byl v souladu s architektonickým záměrem domu. Výsledek působí k nerozeznání od „klasického“ spárovaného zdiva a po estetické stránce je nadčasový.

V tomto smyslu je částečná úprava fasády cihelnými pásky dalším potvrzením architektonického záměru o materiálové i vzhledové nadčasovosti tohoto rodinného domu.

Fasáda je vizitkou domu i jeho obyvatel. Její povrchová estetická úprava je zároveň i součástí širšího okolí. (Zdroj: Wienerberger)

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem