Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. 

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 51: Distanční nivelační stěrka

Finální vyrovnávání výšek různých ploch je velmi důležitou i řemeslně náročnou činností.

Vzhledem k různým druhům a tloušťkám podlahové krytiny se v některých místech domu musí zvýšit tloušťka hrubé podlahy. K tomu byla použita samonivelační podlahová stěrka Nivello Quattro od partnera Baumit. (Zdroj: Wienerberger)Vzhledem k různým druhům a tloušťkám podlahové krytiny se v některých místech domu musí zvýšit tloušťka hrubé podlahy. K tomu byla použita samonivelační podlahová stěrka Nivello Quattro od partnera Baumit. Jde o stěrku na bázi speciálních pojiv, přísad a písku k vyrovnání všech druhů cementových potěrů. Stěrka se díky své řídké konzistenci sama vyrovná do naprosté roviny a slouží jako kvalitní podklad pro následnou skladbu podlahové krytiny. Lití vyrovnávací stěrky je zároveň velmi důležité z důvodu dohnání výškového rozdílu vůči HS portálům – zdvižně-posuvným dveřím, aby byly s vybranou podlahovou krytinou v jedné výškové úrovni.

Dodejme, že všechny povinné i doporučené značky stavebních materiálů mají připravené doporučené zpracování svých detailů, které jsou osvědčeny praxí. Vše zajistí certifikovaný projektant a plnění ohlídá stavební e4 dozor.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem