Kousek od Prahy, v oblíbené rezidenční oblasti, se rodí nový rodinný dům, který je v mnoha ohledech průkopníkem. Náš redakční tým je při tom a bedlivě sleduje všechny stavební fáze. Přinášíme popis stavby domu budoucnosti e4 krok za krokem. 

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Fáze 52: Vnitřní dlažba

Volba typu a kvality interiérové dlažby je v mnohém rozhodující pro výsledný estetický dojem a užitné vlastnosti interiéru.

Volba typu a kvality interiérové dlažby je v mnohém rozhodující pro výsledný estetický dojem a užitné vlastnosti interiéru. (Zdroj: Wienerberger)Na distanční stěrku Nivello Quattro od partnera Baumit, která vyrovnala výškové rozdíly na podlahách v budově, byla pokládána keramická dlažba, kterou dodal partner projektu SIKO. Dlažba byla vkládána do tenkovrstvé malty určené pro tepelně namáhané pochozí povrchy Baumit Baumacol, což je kompletní výrobní program pro lepení a spárování obkladů a dlažeb, který plně vyhovuje vysokým nárokům na provádění v interiéru i exteriéru. Součástí této řady je i spárovací hmota, která byla využitá při spárování dlažby v interiéru. V místech skrytých zárubní pak byly použity také lišty pro skryté sokly. Soklové lišty jsou důležitým prvkem v interiéru. Soklová lišta se skládá ze dvou částí: základní deska (svorkovnice) a přední panel – montovaný / lepený. Přední panel může být dokončen v eloxovaném hliníku, jakékoliv barvě RAL, nebo sladěn s podlahou či dveřním křídlem. Po montáži je základní deska v jedné rovině se stěnou. Takováto sestava umožňuje plné otevření dveří bez nebezpečí vzájemného poškození.

Volba typu a kvality interiérové dlažby je v mnohém rozhodující pro výsledný estetický dojem a užitné vlastnosti interiéru. (Zdroj: Wienerberger)

Dodejme, že jde o doporučené značky stavebních materiálů, které mají připravené doporučené zpracování svých detailů a jsou osvědčené praxí.

Text: Stojan Černodrinski s využitím podkladů firmy Wienerberger

logo MessengerPoslat Messengerem