Horké léto je sice definitivně za námi a tak vám možná přijde divné, proč se zrovna teď zabývat chladicím stropem? Odpověď je jednoduchá, systém totiž nabízí geniální kombinaci chlazení a vytápění. Takže před topnou sezónou se vlastně jedná o velmi aktuální téma. Navíc v příštím roce nás horké dny zcela určitě neminou. Komfort, který vám chladicí a topné stropy poskytnou, žádný jiný systém neumí.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Systém funguje na principu kapilárních rohoží, ve kterých proudí studená nebo teplá voda. Účinek se zvyšuje kombinací rohoží s podhledem ze speciálních sádrokartonových desek Knauf Thermoboard. Z hlediska tepelné účinnosti nabízí Knauf dvě varianty těchto desek: Knauf Thermoboard Plus a Knauf Thermoboard. Desky s označením Plus mají ve svém jádře obsaženy kousky grafitu, který jako vynikající vodič významně zlepšuje tepelnou vodivost desky. Další alternativou jsou akustické děrované desky Knauf Cleaneo Thermoboard Plus a Knauf Cleaneo Thermoboard. Tyto desky kromě výborné tepelné vodivosti umí také účinně pohlcovat hluk a svým vzhledem prostor ještě vylepšit (designový podhled). K tomu se navíc přidává efekt čištění vzduchu, protože díky přísadě Zeolit jsou schopny tyto desky úspěšně rozkládat škodlivé látky v ovzduší interiéru. Používají se k opláštění topných či chladících systémů v prostorech, které vedle dobré tepelné vodivosti požadují i dobrou prostorovou akustiku a mají vyšší nároky na design.

Horké léto je sice definitivně za námi a tak vám možná přijde divné, proč se zrovna teď zabývat chladicím stropem? Odpověď je jednoduchá, systém totiž nabízí geniální kombinaci chlazení a vytápění. Takže před topnou sezónou se vlastně jedná o velmi aktuální téma. Navíc v příštím roce nás horké dny zcela určitě neminou. Komfort, který vám chladicí a topné stropy poskytnou, žádný jiný systém neumí. (Zdroj: Knauf)

Chladit či topit můžete i ve stěnách

Ve všech případech nabízí systém kapilárních rohoží řadu výhod, například se nevíří prach, nedochází k průvanu, nekondenzuje vlhkost, kterou není třeba odvádět. Chladný vzduch je těžší a hustší než teplý, takže přirozeně klesá dolů. Díky kombinaci vyzařování a chlazení vzduchem stačí teplota místnosti 24 až 26 °C, což šetří náklady na energii.

Mezi jednoznačné výhody patří:

  • systém je zabudovaný do stavební konstrukce
  • montáž standardní sádrokartonářskou technologií
  • topení i chlazení v jednom systému – minimalizace investičních nákladů
  • velmi rychlá reakční doba – kapilární rohože jsou umístěny přímo na desce
  • pocitově nejvyšší možný komfort pro uživatele – bezprašné místnosti vhodné pro alergiky a astmatiky

Detail desky Knauf Thermoboard Plus - částečky grafitu v sádrovém jádře významně zlepšují tepelnou vodivost desky. (Zdroj: Knauf)

Chladicí stropy je možné instalovat prakticky do všech prostor. Použít je lze i při rekonstrukcích rodinných domů, ale uvažovat by o nich měli hlavně ti, kteří stavbu domu teprve plánují. Vstupní investice je sice vyšší, ale provozní náklady jsou výrazně nižší. Tento systém se speciálními sádrokartonovými deskami Knauf Thermoboard Plus najdete v řadě rodinných domů, nebo například v bytech v nejvyšším pražském bytovém komplexu V TOWER. Podrobně o chladicích stropech na Knauf.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem