Společnost VELUX letos rozšířila své portfolio řešení do plochých střech o světlíky s plochým a zaobleným sklem, které poskytují maximum denního světla. Tyto světlíky nové generace jsou od letošního září dostupné i ve verzi na solární pohon a navíc v překvapivě velkých rozměrech 150 × 100 cm, 150 × 150 cm a 200 × 100 cm, které dokáží zhmotnit sny všech architektů i investorů o dokonale prosvětleném prostoru.

Jednou z největších výhod nové generace světlíků je bezrámové zasklení, které spolu s unikátní konstrukcí zvyšuje propustnost denního světla až o 52 %*. Jejich minimalistický design je natolik inovativní, že varianta s plochým sklem a ventilací získala ocenění Red Dot Design Award v kategorii produktový design.

Světlíky VELUX poprvé i na solární pohon a v dvoumetrových rozměrech

Nový člen rodiny světlíků VELUX nepotřebuje energii ze sítě

Nyní představená základna světlíku VELUX napájená solární energií se obejde bez přívodu kabeláže. Díky dešťovému senzoru a předem spárovanému nástěnnému ovladači tento ekologický světlík skutečně zpříjemní život každé rodině. Majitelé domů si mohou bez obav z nečekaného deště užívat komfortní vnitřní prostředí, protože větrání střechou jim zajistí odvod teplého a vydýchaného vzduchu. Ovládání světlíku funguje naprosto spolehlivě, i když nesvítí slunce, protože baterie se nabíjí i za oblačného počasí. Pro ještě příjemnější život lze světlík doplnit roletou na solární pohon. Všechny tyto dálkově ovládané výrobky jsou plně kompatibilní s VELUX App Control a VELUX ACTIVE with NETATMO.

Světlíky VELUX poprvé i na solární pohon a v dvoumetrových rozměrech

Světlíky VELUX nové generace jsou už od jara k dispozici v 7 různých velikostech od 60 × 60 cm do 120 × 120 cm. Nyní VELUX rozšířil portfolio o světlíky obřích rozměrů 150 × 100 cm, 150 × 150 cm a 200 × 100 cm pro ještě lepší výhled na oblohu a maximum denního světla. Světlíky jsou ideální pro střechy se sklonem 0° až 15°. O vynikající tepelnou izolaci a nižší potřebu energie se postarají mimořádně nízké hodnoty součinitele prostupu tepla Urc,ref300, které se pohybují od  0,55 W/m²K u designového světlíku se zaobleným sklem a trojitým zasklením po 0,75 W/m²K u designového světlíku s plochým sklem a dvojitým zasklením.

Pro více informací o nové generaci světlíků VELUX navštivte: www.velux.cz/odbornici/architekti-a-projektanti/nove-designove-svetliky.

* Propustnost denního světla v porovnání se světlíky CVP/CFP 606

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem