Chladné počasí s sebou přineslo i potřebu si přitopit. Při občasných potížích se zatápěním a horším tahu komína, třeba při nepříznivých povětrnostních podmínkách, může pomoci montáž komínové hlavice. Ta totiž tah komína zlepšuje, a tím pádem přispěje ke zdokonalení průběhu hoření. Rostoucí teplota spalin pak opět zvyšuje tah komína. Hlavice Rotowent a Turbowent od HPI-CZ navíc na komíně působí i jako ochranný prvek. Velkou výhodou je absolutní nehlučnost těchto zařízení a jejich nezávislost na elektrické energii. Komínové hlavice Turbowent a Rotowent se hodí i pro zvýšení tahu větracích šachet.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Základem pro správný tah kotle, kamen či krbu je vhodná konstrukce komína. Rychlost odvodu kouřových spalin je ale ovlivněna také řadou dalších faktorů, které lze jen těžko ovlivnit, jako jsou třeba povětrnostní podmínky. Komínové hlavice Rotowent a Turbowent od HPI-CZ vytvářejí podtlak v komíně, čímž zlepšují tah komína, usnadňují odvod spalin a vylepšují spalování. Kromě toho jsou i ochranným prvkem, který brání vniknutí vlhkosti do komínového tělesa. Prodlužují tak jeho trvanlivost a brání průsakům vlhkosti ve formě nevzhledných map. Komínové hlavice navíc znemožňují hnízdění ptactva uvnitř komína. Jejich velkou výhodou je nezávislost na elektrické energii a absolutní bezhlučnost.

Komínové hlavice ROTOWENT (Zdroj: HPI-CZ)

Komínové hlavice ROTOWENT čtvercová základna (Zdroj: HPI-CZ)Komínové hlavice ROTOWENT díky své konstrukci využívají proudění větru ke zvýšení tahu komínů. Otáčení ve směru vanoucího větru napomáhá i tvar připomínající dragounské přilbice, odtud jejich prodejní označení „Dragon“. Jsou jednoduchým mechanickým zařízením založeným na principu turbíny, fungují bez nároků na energie – vítr vytváří podtlak a vytahuje vzduch a spaliny z komína, takže zlepšuje odtah. Komínové hlavice ROTOWENT je možné instalovat na hrdlo nového, ale i staršího komína – vsazují se buď přímo do komínového otvoru nebo mají čtvercovou základnu, která se osadí a přišroubuje na horní plochu komína. 

Komínové hlavice TURBOWENT čtvercová základna (Zdroj: HPI-CZ)Komínové hlavice TURBOWENT jsou rotační komínové hlavice, které jen s pomocí větru zvyšují tah komínů, stejně jako hlavice Rotowent. Na rozdíl od nich jsou ale vhodné pouze pro plynové otopné soustavy, případně pro zvýšení tahu větracích šachet. Ve štíhlém provedení Turbowent – Tulipán (pro průměry hrdla 150 mm) najdou uplatnění zejména pro sériové zapojení více komínů vedle sebe. Komínové hlavice při čištění komína kominík jen lehce vysune, popř. odšroubuje.

Více o uvedených výrobcích a dalším sortimentu na Hpi.cz  nebo na Hpishop.cz.

Aktuální katalog HPI-CZ je ke stažení zde. Výrobky z katalogu 2019 lze objednat u obchodních partnerů HPI-CZ, případně na webu Hpi.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem