Na stavbu svých domů mají stavebníci spoustu požadavků, často však musí volit kompromis, jelikož málokdy najdou takový stavební materiál, který by dokázal splnit všechna jejich přání. Často se snaží najít řešení, které by bylo zdravé (pro účely vyvarování se plísním a vlhkosti, a s ohledem na životní prostředí), levné (ve smyslu ušetření peněz za vytápění, ale i při samotné výstavbě) a přitom univerzální (pro výstavbu takzvaně „od sklepa až po střechu“) a s dlouhou životností.

Patříte mezi ně? Volte tvárnice Ytong z bílého pórobetonu a splňte si všechna vaše přání bez kompromisů!

Úspora tepla a peněz za provozu, ale i při samotné výstavbě

Prvořadým benefitem stavebního materiálu Ytong jsou bezesporu jeho jedinečné tepelněizolační vlastnosti, které zajistí markantní úspory spojené s vytápěním. Bílý pórobeton je protkán miliony vzduchových pórů − vzduch uzavřený v pórech tedy nemá možnost cirkulovat, a je tím nejlepším izolantem. Ytong tak udržuje ve vašem domě optimální klima po celý rok.

A co to znamená pro Váš bankovní účet? Při výstavbě energeticky úsporného domu z materiálu Ytong můžete měsíčně ušetřit ve srovnání s běžnými budovami až 27 000,-Kč. Pakliže tuto částku vynásobíte, za třicet let můžete pro další generace, nebo sami pro sebe, ušetřit až 1 000 000,-Kč.

Šetrnost ke zdraví i životnímu prostředí

Ytong ocení i ochránci přírody a alergici. Bílý pórobeton se vyrábí pouze ze stoprocentně přírodních materiálů, a to ze směsi křemičitého písku, vápna a vody. Je tak zcela šetrný ke svému okolí. Vykazuje až třikrát nižší míru radioaktivity než šedý pórobeton či keramické materiály. Jeho minerální složení navíc garantuje skvělou nehořlavost a alkalický povrch všech dílců zamezuje vzniku plísní.

Stavba „od sklepa až po střechu“ bez nutnosti dalšího zateplování

Pod značkou Ytong můžete pořídit kompletní pórobetonový stavební systém pro celou hrubou stavbu (tvárnice pro obvodové zdivo, příčkovky, stropní a střešní systém, či schodiště). Všechny produktové formáty jsou vzájemně dokonale kompatibilní, a zaručují tak rychlé a snadné zpracování. Manipulace s jednotlivými díly je navíc velmi jednoduchá a nikterak vysilující.

Díky komplexnosti systému Ytong postavíte celou hrubou stavbu z jediného materiálu. Získáte tak prakticky monolitickou stavbu, která svou homogenitu neztratí ani po opracování jednotlivých dílů. To je důležité hlavně proto, že komplexnost a jednotnost materiálu zabraňuje vzniku takzvaných tepelných mostů, přes které uniká až 20 procent tepla.

Jednotlivé části dílů můžete libovolně odřezávat obyčejnou pilkou na dřevo − jednoduchá opracovatelnost vám zaručí rychlou a především bezchybnou stavbu s minimem odpadu. Dům navíc nemusíte obkládat dodatečným zateplením, zcela vystačíte s jednovrstvým zděním.

Dlouhá životnost a trvalá hodnota

Ytong si zachovává své jedinečné vlastnosti i v náročných podmínkách. Všechny stavební díly drží svůj tvar i pevnost. Díky minerálnímu složení je hrubá stavba extrémně požáru-odolná a navzdory své pórovité struktuře vykazuje až trojnásobně menší nasákavost než pálené materiály. Ytong zaručí trvalou hodnotu vám i dalším generacím. Ze strany Evropské unie jsou kladeny stále vyšší nároky na energetickou úsporu novostaveb, stavbou z Ytongu tak můžete rovněž předejít možným problémům z důvodu nesplnění budoucích energetických nároků.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem