Zkušenosti se stavbami na klíč nebývají vždy pozitivní. Stavebníci si stěžují na nedotažené či špatně provedené práce (které mnohdy objeví až později) nebo na nutnost smířit se s omezeními svého původně zamýšleného projektu. Řada lidí proto v dnešní době usiluje o mnohem aktivnější zapojení do průběhu stavby, zajímají se o materiály i technologie.

Bílý pórobeton – tajemství úspěchu tvárnic YtongOžívá tak i zájem o stavby svépomocí či kombinaci vlastního podílu na stavbě s využitím stavební firmy. Právě takoví zákazníci oceňují výhody systému tvárnic Ytong.

Bílý pórobeton – tajemství úspěchu tvárnic Ytong

Pórobeton je stavební materiál, vzniklý z odlehčeného betonu, který je obohacen o miliony vzduchových pórů. Zachovává si pevnost, je ale přitom velmi lehký, opracovatelný a má vynikající tepelněizolační vlastnosti. Označení „bílý pórobeton“ pak znamená, že se skládá z původního a ryze přírodního složení z křemenného písku, cementu, vápna a vody. Tím se liší od příbuzného materiálu, šedého pórobetonu, v němž je použit místo písku elektrárenský popílek (vedlejší produkt vznikající při spalování hnědého uhlí v elektrárnách).

Zdravý stavební materiál

Bílý pórobeton – tajemství úspěchu tvárnic YtongBílý pórobeton má ze zdravotního hlediska několik výhod – sám o sobě neobsahuje žádné škodlivé látky, navíc zabraňuje vzniku plísní. Funguje totiž díky porézní struktuře podobně jako funkční oblečení a hospodaří s vlhkostí prostředí tak, že ji vyrovnává. Systém tvárnic na sebe navíc přesně navazuje, čímž se zabrání vzniku tepelných mostů − teplo tedy neuniká a nehromadí se zde vlhkost.

Celý dům snadno a rychle

Snadno opracovatelný materiál také umožňuje realizovat jakékoliv interiérové či exteriérové projekty. Vyrábí se totiž v řadě variabilních komponentů od sklepa až po střechu a snadno se dá tvarovat prostým řezáním. Proto se používá také například u kuchyní, vyzdívaných krbů, poliček či koupelen.

Šetřete své peníze a nechte si poradit

Pórobeton je stavební materiál, vzniklý z odlehčeného betonu, který je obohacen o miliony vzduchových pórů.Ytong zcela průkazně dosahuje hodnot pasivního domu již s jednou vrstvou zdění a není třeba doplňovat vnější zateplení. Stavba je tak ekonomická, ekologická a navíc rychlá. Protože nevzniká při jeho zpracování téměř žádný odpad, ušetříte za materiál i odvoz zbytků.

Výrobce Ytongu se aktivně zajímá o současný trend, je členem Centra pasivního domu a výborné vlastnosti tvárnic dokládá i široké portfolio kladných referencí. Než se definitivně rozhodnete, zda na stavění či přestavbu máte dost sil, zkuste si nechat vypracovat návrh řešení svého projektuS bílým pórobetonem můžete vymýšlet řadu originálních stavebních detailů, a se vším si poradíte sami. Pokud přece jen dáváte přednost konzultacím s odborníky, vyberte si z množství doprovodných služeb, které firma nabízí.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem