Pokud se letos nechystáte k moři, nezoufejte. V posledních letech bývají léta u nás minimálně stejně vydařená jako ve Středomoří. Pokud máte zahradu, snadno si můžete prázdninovou atmosféru vytvořit i na vlastním pozemku. Hitem letošního léta bude alespoň malý bazén, ve kterém se během parného léta budete moci osvěžit.

(Komerční prezentace)

Bazén bez upraveného okolí není kompletní

Pokud o výstavbě bazénu uvažujete, musíte promyslet kromě tvaru a umístění bazénu i to, jak zpevníte povrch v jeho okolí. Důvod je nasnadě. Nikdo si do pracně udržované čisté vody nechce zanášek trávu, listí a kusy hlíny. Při výběru dlažby bychom se měli řídit kvalitou daného povrchu a samozřejmě bychom neměli zapomínat na estetickou stránku.  Dlažba by se měla příjemně prohřát, aby se na ní dalo pohodlně ležet. Neměla by klouzat, měla by se snadno udržovat, čistit a být odolná vůči vodě. Vyhledávaným přírodním materiálem, který splňuje všechna zadaná kritéria je po dekády beton, díky své odolnosti, trvanlivosti, variabilitě a nepřeberným vzhledovým možnostem a v neposlední řadě díky příznivé ceně.

Pokud o výstavbě bazénu uvažujete, musíte promyslet kromě tvaru a umístění bazénu i to, jak zpevníte povrch v jeho okolí. Důvod je nasnadě. Nikdo si do pracně udržované čisté vody nechce zanášek trávu, listí a kusy hlíny. Při výběru dlažby bychom se měli řídit kvalitou daného povrchu a samozřejmě bychom neměli zapomínat na estetickou stránku. (Zdroj: Presbeton)

Kvalita betonových povrchů jde stále dopředu

Technologie výroby zaznamenala v posledních letech velký vývoj dopředu a výrobci se předhánějí v nabídce povrchových úprav, které zlepšují přirozené vlastnosti betonových povrchů. Česká firma Presbeton, která má jedno z nejkomplexnějších portfolií betonových výrobků u nás, nabízí některé typy dlažeb v nejušlechtilejší povrchové úpravě PCT (Perfect Clean Top). Úprava PCT spočívá v nanesení speciální kompozitní látky na betonový povrch, vytvrzené zářením a vysokou teplotou. Tím je zamezeno průniku vody a dalších nečistot do struktury betonu. Díky tomu nedochází k nežádoucímu rozrušení betonového povrchu a rovněž je usnadněno čištění. Kapající zmrzlina, omastek či rozlitý koktejl stačí setřít obyčejným hadříkem, místo aby se nečistota vsákla a dlažbu trvale poškodila.

Pokud o výstavbě bazénu uvažujete, musíte promyslet kromě tvaru a umístění bazénu i to, jak zpevníte povrch v jeho okolí. Důvod je nasnadě. Nikdo si do pracně udržované čisté vody nechce zanášek trávu, listí a kusy hlíny. Při výběru dlažby bychom se měli řídit kvalitou daného povrchu a samozřejmě bychom neměli zapomínat na estetickou stránku. (Zdroj: Presbeton)

Vsaďte na světlé barvy a příjemný povrch

Na povrch dlažby v okolí bazénů se hodí zejména světlejší odstíny a struktura příjemná na dotek. Světlá barva je vhodná z důvodu přiměřené akumulace tepla. U tmavé dlažby hrozí, že by se v horkých dnech mohla příliš rozpálit. Mezi oblíbené povrchy patří dlažby NATURAL zdařile imitující kámen nebo dřevo. Dlažební desky LIMA například velmi zdařile imitují kámen a jsou dostupné v teplém karamelovém odstínu. Dlažba RIGA rovněž připomíná starou kamennou dlažbu a je dostupná i v elegantní černé barvě (v reálu se jedná spíše o šedý odstín). Oblíbené jsou i povrchy imitující dřevo, například dlažba WOODY. Nejběžněji se však využívá klasická plošná dlažba. Kromě hladkých typů nabízí firma Presbeton i několik typů s vymývaným povrchem, ze kterých vystupují malé oblázky a zákazníci si je pochvalují díky lehkému masážnímu efektu.

Dlažba RIGA připomíná starou kamennou dlažbu (Zdroj: Presbeton)

Presbeton.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem