Nejvhodnějším časem pro koupi bazénu jsou právě jarní měsíce. Kromě toho, že teď bazén koupíte rozhodně výhodněji, budete mít navíc i dostatek času na jeho instalaci a zprovoznění. Zajistíte si tak už letos parádní koupací sezonu. Zájem o bazény roste každým rokem, ale výrazný nárůst zaznamenali prodejci v loňském roce, neboť lidé v důsledku koronavirové pandemie trávili většinu volna na svých zahradách u domů či na chatách a chalupách a budovali si své vlastní koupací oázy. Dokonce poptávka převyšovala nabídku.

Bazény můžeme v zásadě rozdělit do dvou skupin na jednoduché nadzemní bazény a rodinné zapuštěné bazény, radí Bohdan Bláha, vedoucí odboru kopaných bazénů společnosti Mountfield.

Nadzemní bazény jsou nejlevnějším a nejjednodušším řešením. Nejkratší cestu ke koupání ve vlastním bazénu představují nadzemní samonosné nafukovací či rámové bazény. V jejich případě není potřeba zabývat se složitou instalací. Nafukovací bazény jen nafouknete, napustíte vodou a můžete se okamžitě koupat. Rámové bazény sestavíte pomocí rychlospojek, napustíte vodou a také si hned užíváte koupací sezonu.

Další alternativou rodinných bazénů jsou foliové bazény se stěnou z hlubokotažného ocelového plechu. Jejich zprovoznění lze zvládnout během jednoho jediného dne. Jejich výhodou je mimo jiné i to, že je můžete i částečně nebo úplně zapustit do země. A můžete je také zapustit i do svahu. K dostání jsou v různých objemech, velikostech a v kruhovém či oválném provedení. Finální podobu bazénu si můžete dotvořit podle svého například díky možnosti výběru vnitřních folií s různým designem.

Nadzemní bazén Azuro (zdroj: Mountfield)

Pokud zákazník od bazénu očekává více, je před ním poměrně složitý úkol. Zvolit správný zapuštěný bazén totiž není vůbec jednoduché a neexistuje žádná univerzální volba vhodná pro každého. Každý pozemek je totiž jiný a s ohledem na to je někdy nezbytné volit určitý typ bazénu, který se ovšem musí líbit i budoucímu majiteli. Zájemce o bazén by měl proto oslovit renomovanou firmu, která nabízí velké množství konstrukčně různorodých bazénů, zajistí vám komplexní služby a provede vás celou cestou – od samotného výběru až po instalaci a zprovoznění bazénu a zároveň bude schopná se v budoucnu o váš bazén i postarat a nabídnout další služby, jako například odborné zazimování a odzimování vašeho bazénu.

Ideálním postupem je hned v začátku požádat bazénářskou společnost o příjezd bazénového specialisty na váš pozemek, abyste vaše představy o bazénu konzultovali přímo na místě. Rady, které při tom získáte, mohou být k nezaplacení a v budoucnu vám mohou ušetřit i dost peněz. Nejde jen o výběr bazénu vhodného konkrétně pro váš pozemek (v závislosti na velikosti zahrady, na geologickém podloží, členitosti nebo svahování pozemku, výskytu spodní vody apod.), ale také o rady týkající se např. dopravy, manipulace, uložení bazénu, nebo sladění bazénu s celkovou podobou zahrady a domu.

Co se týče luxusních zapuštěných bazénů, mezi nejoblíbenější jistě patří bazény stavebnicové a design-kompozitní, které se skládají z rozměrově variabilních modulů umožňujících realizovat bazén doslova na míru – vybrat rozměry přesně pro konkrétní zahradu nebo zvolit víceúrovňové dno. To znamená, že na jedné straně může mít mělčinu pro bezpečné hrátky dětí a na straně druhé hloubku pro skoky do vody a potápění. Tento typ bazénů je díky extrémně dlouhé životnosti a montáži z jednotlivých modulů tou nejvhodnější volbou i pro montáž v interiéru a na hůře přístupných místech.

Stavebnicový bazén řady Mercury, model Porto (zdroj: Mountfield)

Těleso stavebnicových bazénů se skládá ze silnostěnných ocelových panelů se speciálním žárovým zinkováním, které zaručují nekompromisní pevnost.

Těleso design-kompozitních bazénů tvoří speciální panely z vysokopevnostního kompozitního materiálu s výbornými tepelně izolačními vlastnostmi. Vnitřní povrch těchto typů bazénů tvoří speciální vinylová vrstva s vysokou odolností a životností až 20 let.

Design-kompozitní bazén Métropole, typ Monaco (zdroj: Mountfield)

Dalším typem jsou skeletové sklokompozitní a keramické bazény, které jsou vyrobeny jako jeden kus na formě. Struktura stěny bazénů tak není oslabena žádnými spoji ani sváry a zajišťuje tedy velmi dlouhou životnost.

Moderní sklokompozitní bazény mají mimořádně pevnou konstrukci ze sklokompozitu složeného z několika speciálních vrstev. Tenhle materiál na rozdíl od běžného sklolaminátu netrpí osmózou, která bývá častým problémem u sklolaminátových bazénů. Bazény mají tuhou a odolnou skořepinu zpevněnou skelnými vlákny. Bazény mají integrované schodiště s protiskluzovými nášlapy, díky kterému je vstup do vody mimořádně komfortní a bezpečný.

Luxusní keramické bazény jsou vyrobeny z materiálu, který neoxiduje, nekřehne, je tepelně a tvarově stálý a velmi odolný proti mechanickému poškození. Jejich stěny jsou tvořeny z několika vrstev. Jednou z nich je také vrstva keramická. Jsou tvarově propracované a v exkluzivních 3D barvách. Jejich obrovskou výhodou je také velice rychlá, jednoduchá a levná stavební příprava.

Keramický bazén Compact, typ Ametyst (zdroj: Mountfield)

Více informací na www.mountfield.cz.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem