Lidstvo se odedávna přizpůsobuje podmínkám života. Ten současný na nás klade vysoké nároky a je plný stresových faktorů. Naší přirozenou potřebou je účinná obrana proti stresu, schopnost rychlé obnovy energie a hledání psychické i tělesné rovnováhy. Proto mezi obory, které aktuálně zaznamenávají nejrychlejší nárůst popularity, patří fitness a wellness. Boom zažívají například vířivé vany.

Vlastní wellness zázemí s akrylátovou vířivou vanou nabízí relaxaci po pracovní i sportovní zátěži, zábavu a díky efektivní cílené hydromasáži i pravidelnou péči o zdraví a vitalitu celé rodiny. Skořepiny poskytují až 6 ergonomicky tvarovaných pozic pro ležení nebo sezení. Díky speciální konstrukci a výbavě jsou akrylátové vířivky vhodné pro venkovní využití i při teplotách hluboce pod nulou, slouží tedy celoročně. Kvalitní modely totiž disponují výkonným ohřevem vody a vícenásobnou tepelnou izolací. Stačí odsunout termokryt, ponořit se do příjemné lázně o teplotě až 40 °C třeba uprostřed zasněžené zahrady.

Takový relax v příjemně teplé lázni odstraní svalové i psychické napětí a po náročném dni dokonale připraví organismus přirozenou cestou na kvalitní spánek. Při nižší teplotě lázně může např. ranní koupel tělo i mysl naopak aktivovat a příjemně rozproudit. Kromě toho hydromasáže uvolňují svaly i klouby, pozitivně ovlivňují psychiku i náladu. Podporují vitalitu a obranyschopnost celého organismu. Jsou také účinnou podporou poúrazové rekonvalescence a skvěle napomáhají regeneraci po pracovní nebo sportovní námaze. „Vířivky nabízejí ergonomické pozice obvykle až pro 6 osob. Díky speciální konstrukci a výbavě jsou vhodné pro celoroční venkovní využití. Ty kvalitní mají výkonný ohřev vody a vícenásobnou tepelnou izolaci. Využívat je tak můžete venku i při teplotách hluboce pod nulou,“ vysvětluje Jaroslav Křišťál, produktový manažer společnosti Mountfield.

Vířivá vana Everest

Na materiálu a technologiích záleží především

Kvalita použitých materiálů a technologií je pro uživatelský komfort, provoz vířivky i její životnost naprosto zásadní. Základem je odolná akrylátová skořepina, extrémně trvanlivý rám, precizně zpracované komplexní rozvody, výkonná hydromasážní a cirkulační čerpadla. Všechny funkce vířivky pak má pod palcem bezchybně fungující řídící jednotka. Před tepelnými úniky chrání vanu silná vrstva termo izolace. „Zákazníci očekávají od vířivých van naprostou spolehlivost všech použitých technologií i materiálů, dlouhou životnost a zároveň nejvyšší komfort, který jim zajistí například wi-fi ovládání nebo výbava v podobě speciálního audiosystému, aromaterapie vonnými esencemi nebo osvěžující i meditativní prvky jako vodopády nebo fontánky. Velký důraz klademe samozřejmě také na celkový vzhled vany. Různá barevná a designová řešení skořepiny i opláštění usnadní perfektní zasazení vířivky do celého konceptu zahrady nebo terasy,“ doplňuje Jaroslav Křišťál. V Mountfieldu můžete vybírat z nabídky 9 modelů akrylátových vířivek.

Swim spa: ideální propojení vířivky s bazénem

Swim spa - ideální propojení vířivky s bazénem

Do popředí pozornosti příznivců sportu i wellness aktivit se dostávají také swim spa, která kombinují možnost plavání v bazénu s relaxací ve vířivce v jediné kompaktní vaně. Bazén je doslova nekonečný díky nadstandardně silnému a zcela programovatelnému protiproudu s různými režimy pro sportovní i rekreační plavce. A bezprostředně poté může následovat hydromasáž uvolňující svaly i mysl. Unikátní technické řešení umožňuje velmi jednoduchou instalaci, ke které nejsou nutné stavební úpravy, což majitelé zahrad také ocení. Swim spa lze ale také zcela zapustit do země jako bazén.

Věděli jste?

První vířivá vana byla sestavena v USA roku 1968. Předcházelo tomu úspěšné zavedení jednoduchých hydromasážních van v nemocnicích a lázních. Od té doby mají vířivky za sebou další půlstoletí třeskutého vývoje a zdokonalování materiálů, technologií, výkonu i designu. A jejich popularita spolu s požadavky zdravého životního stylu neustále roste!

Blahodárné účinky, pro které jsou vířivky tak vyhledávány:

  • Podporují funkci kardiovaskulárního systému a přirozenou obranyschopnost organismu.
  • Odbourávají stres, zlepšují náladu a zvyšují kvalitu spánku.
  • Efektivně aktivují organismus (při nižší teplotě lázně).
  • Uvolňují klouby všechny svalové skupiny po náročných sportovních výkonech i pracovním dni.
  • Čistí a regenerují pokožku mikrobublinami.
  • Posilují imunitu a vitalitu.
  • Pomáhají při bolestech svalů, kloubů i při revmatismu.
  • Jsou účinnou podporou mnoha druhů poúrazové léčby.

 

Více informací najdete na www.mountfield.cz.

logo MessengerPoslat Messengerem