Léto už zakleklo do startovních bloků a průzračná voda v bazénech cirkuluje napětím. Na to, abyste probudili svoji domácí plovárnu ze zimního spánku, je ještě chvíli čas. Ale co prostor kolem? Bezprostřední okolí bazénu tvoří jeho nedílnou součást. Moderním architektonickým řešením plochy kolem bazénu je kvalitní terasa. Bezpečná, atraktivní a čistá terasa posune komfort rodinného života o příjemný stupínek výš.

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Možná už jste je také zaregistrovali. Ty přehnaně dokonalé fotografie přehnaně dokonalých teras u azurově blikotajících bazénů na zahradě perfektně nasvíceného moderního domu. Jak je to s tím domem nevíme, ale ty terasy takhle doopravdy vypadají. A to nejen v okamžiku, kdy byly naexponovány profesionálním fotografem, ale pořád. Den za dnem, minimálně další čtvrt století. Jedná se o terasy z kvalitního WPC.

Terasy bez třísek a štěpů

Terasy z kompozitního materiálu na bázi dřevěné moučky a polymeru, známého jako WPC (Wood-plastic Composite), byly vyvinuty proto, aby dokázaly eliminovat nežádoucí vlastnosti dřeva, a zároveň zdůraznily přirozenou vizuální dokonalost dřevěného povrchu. Pochopitelně, že pro dlouhou životnost teras z WPC je nejdůležitější, z čeho a jak se vyrábějí. Rozdíly v kvalitě teras z kompozitu, které si dnes na trhu můžeme pořídit, mohou být u různých výrobců propastné.

Lídrem výroby špičkového dřevěného kompozitu v Evropě je česká společnost WPC – WoodPlastic. Ta vlastní licenci na unikátní americkou laserově řízenou technologii výroby Strandex, která předpokládá využívání pouze těch nejkvalitnějších surovin. Jedná se o poměr zhruba 40 % panenského plastu, 60 % čistého PEFC dřeva, plus potřebné množství ekologického pojiva, přísad a barev. Výrobky mají plný profil, takže se na rozdíl od těch dutých snadno instalují, nelámou se a nekroutí.

Prkna WoodPlastic® dokáží věrně imitovat různé druhy dřevěných povrchů od jemně zbroušených a hebkých na dotyk až po atraktivní design letitého dřeva. Terasy od českého výrobce jsou netoxické a plně recyklovatelné. Minimálně nasákavý materiál odolává slané vodě, výkyvům teplot, mrazu i UV záření. Velkou předností prken WoodPlastic® je protiskluzový povrch bez třísek a štěpů a možnost výběru ze širokého spektra povrchů a barevných odstínů.

Terasová prkna WOODPLASTIC Forest Plus Palisander

Trendem jsou široká prkna

V případě teras kolem bazénů a vířivek byla ještě donedávna považována za jednoznačnou volbu drážkovaná prkna. Charakteristické drážky na povrchu přispívají k vyšší bezpečnosti při pohybu na mokré terase a zároveň vytvářejí čisté linie, které mají na ploše terasy své nezaměnitelné kouzlo. WPC – WoodPlastic má ve svém portfoliu řadu drážkovaných prken Star standardního profilu v nejrůznějších barevných odstínech a tato prkna stále patří k velmi oblíbeným.

V současné době však výrazně stoupá zájem také o terasy ze širokých prken Max s povrchem Rustic, který svou strukturou dokonale imituje patinu starých dřevěných podlah. Prkna Max disponují profilem o šířce 195 mm, což je o téměř šest centimetrů více, než je standard. Za rostoucí oblibou teras ze širokých prken stojí jak praktické, tak estetické důvody.

Díky svým rozměrům dovoluje širší prkno mnohem lépe vyniknout elegantním vzorům a barevnému odstínu povrchu terasy, včetně teras kolem bazénů, které mají většinou o něco složitější architektonickou dispozici. A v ploše pak získávají terasy Max nezaměnitelný vzhled také díky menšímu množství spár. Zájemci získají výhodu i při samotné montáži terasy, protože v případě širších prken lze oproti prknům s užšími profily ušetřit až třetinu spojovacího materiálu.

Terasová prkna WOODPLASTIC Max Forest Inox

Nebojte se obrátit na odborníky

Právě komplikovanější uspořádání teras kolem bazénů, se všemi schůdky či ochrannými lištami, nahrává použití moderního materiálu WoodPlastic®, s nímž se pracuje stejně snadno jako se dřevem, ale lze jej i nahřát a podle potřeby ohýbat. Prkna WoodPlastic® jsou příjemná na dotyk, mokrá nekloužou ani se na nich nevytvářejí mapy a na slunci se nerozpalují ani neblednou. Navíc, veškerá starost o jejich údržbu spočívá v občasném opláchnutí proudem vody.

Pokud si stále ještě nejste jisti, jaká terasa by se k vašemu bazénu hodila nejlépe, nechte si poradit od odborníků. Zkušení certifikovaní partneři společnosti WPC – WoodPlastic vám pomohou vypracovat návrh terasy, usnadní vám výběr povrchů a barev a poskytnou vám spoustu cenných rad. Především v případě teras složitějších tvarů se vyplatí naslouchat expertům a svěřit montáž profesionálům.

Ať už se pak rozhodnete pro terasu z prken Forest, Star či Rustic, hlavním plusem vaší čerstvé chlouby zůstane její atraktivní vzhled a dlouhá životnost při zachování všech klíčových vlastností materiálu a minimální finanční i časová náročnost na údržbu. Či ještě jinak řečeno, výsledkem bude pro někoho možná až přehnaně dokonalý prostor, který dokáže zcela novým způsobem propojit váš obývák s letním osvěžením na zahradě.

Terasová prkna WOODPLASTIC Max Star Cedar

Více na Woodplastic.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem