Kdo si chce v současné době zachovat v zahradě jedinečný vzhled ve spojení s přírodou, volí propojení obytné části se zahradou prostřednictvím terasy. Terasy mohou být zhotoveny z masivu z tuzemských dřevin – smrk, modřín či z dřevin exotických – Massaranduba, Bankirai apod.. Každá z těchto dřevin má svůj osobitý vzhled, hustotu i barvu. Dalším materiálem pro výrobu teras je kompozit, což je hmota z dřeva a plastu s vynikajícími schopnostmi a vlastnostmi. Na tyto terasy se nepoužívá žádný olejový ani chemický prostředek. Oblíbené jsou pro svou stálobarevnost.

Kompozitní podlahy mají vzhled dřeva, ale jejich trvanlivost a nenáročnost na údržbu se rovná vlastnostem plastu. Tato podlaha je vhodná hlavně pro ty, kteří upřednostnují chůzi naboso. Výroba této suroviny je šetrná k životnímu prostředí, neboť při její výrobě není použito žádných chemických prostředků.

Ošetření terasy na zimuTerasy z tvrdého dřeva jsou oproti kompozitu na údržbu mnohem náročnější.Tvrdé dřevo je velmi odolné, jeho vlastnosti lze udržet po dlouhá léta správným ošetřováním. Životnost dřevěných podlah je závislá i na klimatických podmínkách a způsobu ošetřování. Terasy, které nejsou položeny přímo na zemi, nýbrž na podkladovém roštu , můžeme bez obav v zahradě užívat 15 – 25 let. Na stavbu venkovní terasy se hodí i jehličnaté měkké dřevo, ale jeho životnost opět s přihlédnutím ker klimatickým podmínkám a péči je životnost 5 – 15 let.

Všechny venkovní podlahy a terasy doporučujeme minimálně 1 x za rok napustit ošetřujícími oleji. Zde se velmi osvědčil přírodní olej Flugger, který je možné zakoupit v bezbarvém i probarveném provedení. Přípravky na ošetření dřevěných pochozích ploch a na ošetření zahradního nábytku nabízí firma Vladeko s.r.o. Tachlovice , Karlštejnská 97 ve svém internetovém obchodě www.vladeko.cz.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem