Jakákoli pergola vytvoří u každého domu prostor pro nějakou formu relaxace. I jednoduchá dřevěná konstrukce porostlá kouskem zeleně se postará o příjemné stinné zákoutí na čerstvém vzduchu. Mívá to však svá pověstná ale!

Přiznejme si, že užitná hodnota tradičně pojaté pergoly, či jiného triviálního zastínění, bývá značně limitována. To když zasáhne vysoko, či příliš nízko, položené slunce. Nepříjemně vždycky působí také vítr. A když začne pršet, to už nezbývá než prostor pod pergolou opravdu rychle opustit.

Škoda! Pokud má jakékoli obydlí terasu, pak čerstvý vzduch si sám říká o její intenzívní využití. O její zobytnění, o rozšíření prostředí využívaného k trávení volného času až ven, blíž přírodě. Jenomže v té chvíli nutně musí vstoupit do hry schopnost zajistit stejně komfortní podmínky, jaké vládnou v interiéru. Jen tak se stane zdravý vzduch vítaným bonusem. 

renson-2 55681

Chrání i zdobí

„Naše firma má bohaté zkušenosti s instalacemi centrálních vysávacích systémů, v posledním desetiletí jsme nabídku rozšířili o jednotky řízeného větrání s rekuperací tepla, také o tepelná čerpadla, zkrátka o vybavení, které se v rodinných domech a bytech stará o tepelnou pohodu a hlavně o čistý zdravý vzduch. Do této naší filozofie moderní pergoly a obecně různé typy vítaného zastínění, dobře zapadají. Obytnou zónu každého domu máme schopnost rozšířit až do míst, kde už mluvíme o klimatu venkovním,“ říká Michal Čermák, jednatel společnosti BEAM ČR.

renson-3 55682

Vzpomínaná firma nabízí nejen exkluzívní hliníkové pergoly, ale také různé jiné produkty určené ke stínění. Všechny vynikají velkou variabilitou, vysokou úrovní zpracování a značnou odolností proti působení přírodních živlů. Chrání i zdobí! Bioklimatické pergoly mívají lamelovou střechu. Stojí zato, se u tohoto vítaného detailu krátce zastavit.

Vrchní díly těchto pergol jsou konstruované s využitím pohyblivých lamel slunolamu. Lze je vždy nastavit zcela podle momentálních potřeb uživatelů. Lamely tak chrání před mnohdy neodbytnými paprsky, ať slunce stojí na obloze v jakémkoli úhlu. A pokud zaútočí déšť, je možné lamely fixovat v postavení, kdy hladce fungují jako vodotěsná střecha pergoly.

Podobně variabilní je systém využívání bočních panelů pergol. Ty rovněž mohou bránit někdy nepříjemnému slunci, ale jejich hlavním posláním je ochrana před větrem a poskytnutí dokonalého soukromí. Posuvné boční panely, ať už hliníkové, dřevěné či textilní, lze libovolně kombinovat se skleněnými posuvnými stěnami.

renson-4 55683

Druhý obývací pokoj

Všechny mobilní prvky hliníkových pergol dodávaných společností BEAM ČR je možné ovládat manuálně, ale čím dál častěji se používá ovládání dálkové a také automatické. Například úkon, kdy se mění slunolamy ve vodotěsnou střechu, probíhá bez zásahu uživatele hned poté, co sluneční svit vystřídají první kapky deště.

Taková pergola vytvoří na každé terase bezpečnou komfortní zónu, která nalezne široké a časté využití. Uživatelé ocení moderní design, vrcholně kvalitní zpracování a promyšlenost, s níž je na plnění svého poslání toto zařízení připravené. Ještě jednou hovoří Michal Čermák: „Den, noc, léto, zima… Bez ohledu na vládnoucí přírodní podmínky je možné pod našimi pergolami trávit čas na zdravém vzduchu. Toto místo se tak v praxi stává pro rodinu vlastně druhým obývacím pokojem.“

V souvislosti s revolučním pojetím pergol dodávaných společností BEAM ČR stojí také za zaznamenání jejich jednoduchá a flexibilní montáž. A rovněž statická odolnost během fungování. Fixování konstrukce bývá provedeno zcela neviditelně, potřebné elektrické kabely vedou uvnitř konstrukce. Pergolu lze samozřejmě osvítit a také v ní přitápět. Všechny tyto pergoly bývají vyráběné na zakázku, každá je svým způsobem neopakovatelným originálem. Používané jsou materiály ohleduplné k životnímu prostředí: hliník, sklo a dřevo.

Dokonalé plátno

Jistou možností zakrytí pergoly na místo otočných lamel je použití stínícího plátna, za použití řady variabilních doplňků. Ale plátno vstupuje do hry o dokonalé zastínění také v dalších možnostech, které představují markýzy a velmi módní stínící plachty. I tyto prvky a systémy společnost BEAM ČR nabízí i instaluje.

Dokonalá stínící plachta Kolibrie | foto: KE Protezioni Solari

Stínící plachta je zvlášť elegantním a aktuálně velmi žádaným doplňkem. Přitom má nezpochybnitelný punc vysoké účinnosti. Někoho možná překvapí, že stínící plachta bude na terase instalována za pomoci originálních prvků používaných a dlouhodobě osvědčených v námořnictví. Stínící plachta Kolibrie je zavěšena jen na jednom excentricky umístěném stožáru.

A markýza? Bývá dodávána v kazetovém provedení, což ji nejen chrání, ale hlavně prodlužuje její životnost. Samozřejmostí je i integrované LED osvětlení v pohyblivých ramenech.

Více podrobností na www.beam.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem