Sluneční paprsky, ptačí zpěv, vůně květin a čerstvý vzduch. To jsou známky jara, které nás každým rokem lákají do zahrady. Ta je místem pro odpočinek a zábavu s přáteli, hledáme v ní i novou energii a inspiraci. Pokud si zahradu či terasu k takovému účelu dobře přizpůsobíme, stane se ideálním místem pro trávení jak jarních, tak i letních dní i nocí. Jak ji tedy využít naplno?

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Sestava nábytku je obvykle středobodem terasy nebo centrem naší zahradní zábavy. Proto je důležité zvolit vhodnou velikost, materiál i vzhled nábytku tak, aby byl v harmonii se svým bezprostředním okolím i celkem. Jeho výběru věnujeme pozornost hlavně proto, že si ho budeme užívat řadu let po celou sezónu, v případě zimních zahrad dokonce celoročně. Podstatným faktorem je tedy i jeho kvalita.

Pohodlné sezení a relax v zahradě nebo na terase vám zajistí robustní a stylový sedací nábytek Sydney. Silnostěnný ratanový výplet a pevnou hliníkovou konstrukci na nohách z precizně zpracovaného teakového dřeva doplňují kvalitní odnímatelné polstry. (Zdroj: Mountfield)

Můžete si vybrat například precizně zpracovaný nábytek z masivního a odolného exotického dřeva eukalyptu nebo teaku. Tropický eukalyptus má velice tvrdé, odolné, a přitom lehké dřevo, které bez problémů odolává povětrnostním vlivům včetně kyselých dešťů ve městech. Vyniká barevnou stálostí a medovým zbarvením s nádechem do červena. Teak je výjimečně pevným, trvanlivým a bytelným materiálem, který skvěle zvládá celoroční vystavení venkovním podmínkám. S přehledem odolává střídání teplot a vlhka, slunečnímu záření, škůdcům i kyselým dešťům. Ošetřovat ho můžete vhodným olejem pro daný typ dřeva, abyste se vyhnuli případné změně barevného tónu, ale materiál je sám o sobě dostatečně odolný a své vlastnosti neztrácí ani po letech.

Polohovací lehátko z řady zahradního nábytku z tahokovu Savoy má pevný výplet s oky ve tvaru kosočtverce a je v horní části opěradla zdobeno elegantním ornamentem. Praktická podnožka ze stejné řady je vybavena dvěma madly pro snadný přesun i případné stohování a může sloužit také jako odkládací stolek. (Zdroj: Mountfield)

Pokud máte raději moderní a čistý design, možná vám budou více vyhovovat jednodušší linie nábytku ze slitiny hliníku a mědi. Jistě oceníte spojení jejich stability a pevnosti s až překvapivě nízkou hmotností konstrukce. Čištění zvládnete hadříkem a vlažnou vodou. Oblíbeným materiálem je také dekorativní tahokov. Nábytek z tahokovu je díky speciální povrchové úpravě celoročně odolný vůči povětrnostním podmínkám i slunečnímu záření, jeho povrch nebledne a jeho údržbu můžete prakticky hodit za hlavu.

Zatímco jsme mluvili především o zahradách a terasách, je dobré poznamenat, že výrobci nábytku myslí na plnohodnotný nábytek také pro menší prostory, jakými jsou balkony městských bytů a zápraží chat a chalup. S dobrou balkonovou sestavou (obvykle dvě křesla a stůl) můžete zažívat zábavu, relax i romantiku ve velkém stylu i na doslova pár metrech čtverečních.

Zahradní nábytek z řady Flamingo představuje ideální spojení ušlechtilých vlastností eukalyptového dřeva s lehkou a pevnou konstrukcí ze slitiny hliníku. (Zdroj: Mountfield)

Více o zahradním nábytku najdete na Mountfield.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem