Strávit léto v interiéru by bylo hodně nešťastné. Ani vrtkavé počasí nebývá tak nemilosrdné, že by nám zcela bránilo relaxovat na balkonech, terasách a zahradách. Abychom si však pobyt venku mohli náležitě užít, je třeba se dobře připravit a pořídit si vhodný nábytek.

Sestava RasmusŽivotní styl západní civilizace je stresující, není tedy divu, že se útěk do přírody stal fenoménem současnosti. Představuje výrazný trend, který se zrodil z touhy lidí po blízkém kontaktu s přírodou, po uklidnění a harmonii. Kdo nemá kam prchat, zabydluje terasy a balkony. Určitě se už těšíte, jak si budete užívat grilování ve společnosti blízkých, nebo na poklidný večer se sklenkou dobrého vína v těsném sepětí s přírodou. I na balkoně budete blíž přírodě, záleží ale na tom, kde bydlíte a jak vypadá.

Na balkoně zaházeném haraburdím, který slouží jako odkladiště nepotřebných krámů, by vám to víno asi nechutnalo. A věřte, že i malý balkon můžete proměnit v kouzelnou oázu s kouskem přírody. Stačí ho zelení osázet a pořídit vhodný nábytek. Dnes si už snad žádný investor nedovolí nabízet byty bez alespoň malé terasy, o domech ani nemluvě. Pak zde ale nastává problém, jak vyřešit vybavení těchto často prostorově omezených koutů. Řešením může být právě univerzální nábytekpoužitelný venku i uvnitř.

Více článků z rubriky ZAHRADA na www.modernibyt.cz.

Víceúčelový nábytek

Puf CeroVýrobci jsou velmi pohotoví a citlivě reagují na potřeby zákazníků. Dnes už nabízejí nábytek tak krásný, že ho nebudete chtít nechat přes zimu někde zahálet. A ani nemusíte! Po sezoně ho můžete využít doma v hale, ale i v obývacím pokoji či někde jinde v interiéru. Některý nábytek je ale natolik kvalitní, že ho můžete ponechat venku celoročně. Rozmary počasí vás trápit nemusí. Je tak odolný, že ani zářivě bílý materiál (kvalitní polyetylen) pod palbou slunečních paprsků nezežloutne a dokonce se nepoškodí ani jeho speciálně upravené textilie.

Židle FluxPokud zvolíte víceúčelový nábytek, můžete ho přesouvat podle libosti a ještě ušetříte místo ve sklepě či garáži pro jiné účely. Jakmile se dny začnou krátit a pobyt venku vás už omrzí, stačí nábytek vrátit zpět na původní místo v interiéru, nebo ho ponechat napospas přírodě. Až půjdete nábytek vybírat, uvědomte si, že se vám musí líbit a stylově zapadat do vašeho bydlení. Ale především by měl nabízet komfortní posezení, snadnou údržbu a současně maximální odolnost vůči vlivům počasí a dlouhodobou životnost. Venkovní a víceúčelový nábytek také mění svou pozici výrazně častěji než interiérový, který má většinou v prostoru své stálé místo, proto pamatujte na to, aby byl jednoduše přemístitelný.

Celý článek a více fotografií na www.modernibyt.cz.

Puf PixPamatujte

  • celkový styl exteriéru
  • velikost prostoru, kam hodláte nábytek umístit
  • kvalitu podlahy ve vztahu ke stabilitě sezení
  • odolnost materiálu vůči rozmarům počasí
  • možnost skladování nábytku během zimy
Více článků z rubriky ZAHRADA na www.dumabyt.cz.

Konzolový stolek CityPozor na proporce

Pod otevřeným nebem vnímáme rozměry přece jen jinak než v interiéru, kde je strop. Co vypadá dobře uvnitř, může venku působit nepatřičně subtilně a samozřejmě i naopak.

text a foto: www.modernibyt.cz

logo MessengerPoslat Messengerem