Na proměnu pod taktovkou designérky Marty Kačorové jsem se velmi těšila. Do telefonu mi prozradila, že se jedná o statek (bývalý kravín) zařízený v německo-holandském rustikálním stylu, který novým majitelům nevyhovuje. Společně vymysleli nový originální styl a dali mu název country punk. Jak takový country punk vypadá?

Gabriela je veterinářka a Jakub divadelní režisér. Oba milují koně (čtyři vlastní), divadlo, literaturu a muziku. Se statkem mají ještě velké plány.Mimo jiné chtějí vystavět v podkroví několik apartmánů a školicí středisko.Designérka se s manželi Gabrielou a Jakubem zná už léta, proto ji nepřekvapilo, když se na ni obrátili s prosbou o pomoc se zařizováním nového bydlení. Předchozí majitelka statek zařídila jako stáje s jízdárnou a současně bydlením ve stylu, který je oběma cizí. Hlavně si nevěděli rady s neutěšeným stavem obývacího pokoje s kuchyní a jídelnou na cca 75 metrech čtverečních.

Dotazy na téma STAVBA vám zodpovíme v PORADNĚ ZDE.

Designérka měla od začátku jasnou představu, jak by interiér mohl vypadat. Nápadem namixovat různé styly a nábytek od designových křesílek a lamp až po věci z bazaru byli majitelé okamžitě nadšeni.

Více článků z rubriky INTERIÉR najdete na www.dumabyt.cz.

Některé kuchyňské skříňky oživila designérka samolepicí tapetou s motivem komiksu.V obývací části jsou nainstalovaná nová svítidla všeho druhu.Proměna kuchyně

Proměna začala stavbou velké knihovny z OSB desek, jejíž finální patinovaný povrch má na svědomí sama designérka. Právě knihovna byla velkým přáním obou manželů. Současně s výmalbou stěn v obývací části probíhala proměna přilehlé otevřené kuchyně, která s ostatním prostorem vůbec nekorespondovala. Proměnu dovršila instalace svítidel, ustavení nového i původního nábytku a pověšení obrazů.

Gabriela a Jakub se už těší, až jim designérka poradí i se zařízením ostatních místností.

text: Edita Erbsová, foto: archiv , Petr Hrubeš , Vojtěch Resler

logo MessengerPoslat Messengerem